Ronald Koeman ja sap què és guanyar una Copa, tot i que potser d’un record agredolç. Ara fa 13 anys, l’holandès va aixecar la Copa del Rei de l’any 2008, en una temporada convulsa a València. De fet, cinc dies més tard, el van fer fora de l’equip a 2 punts del descens.

La final de Copa del Rei va ser el gran primer títol de Ronald Koeman com a entrenador. Va obrir la llauna del partit un jove Juan Mata, a centrada de David Silva. Minuts més tard, i encara a la primera part, un córner tocat per David Silva, que Alexis va rematar al fons de la xarxa. Granero, des del punt de penal, va fer el 2 a 1 per al Getafe. Va acabar sentenciant a les acaballes Morientes, fent el tercer i deixant el 3 a 1 definitiu. Va ser la setena Copa del Rei de la història dels xes.

Tot i la victòria a la Copa, la trajectòria de Koeman no va ser la millor al conjunt valencià. Encara es recorda la decisió més controvertida de l’holandès, quan va decidir deixar fora de l’equip Albelda, Cañizares i Angulo un mes de desembre i a mitja temporada.

13 anys més tard, Koeman torna a una final de Copa, aquesta vegada amb el Barça. Una Copa que ha perseguit i que li ha donat valor des del primer dia. Potser perquè sap com de complicat és aconseguir-la.