Torpedo Müller és un dels grans golejadors de la història del futbol. La seva llegenda està sostinguda a base de gols, gols i encara més gols. Gerd Müller en va marcar 398 en els 453 partits que va jugar amb el Bayern de Munic. Això el va convertir, i encara ho és a dia d’avui, en el màxim golejador de la història de la Bundeslliga.

Màxim golejador de la història de la Bundeslliga amb 365 gols

Gerd Müller va guanyar una Copa del Món el 74 i una Eurocopa el 72. En 62 internacionalitats va marcar 68 gols, un registre històric. La llegenda de Muller s’entén a través de títols, com per exemple les tres Champions seguides els anys 74, 75 i 76. Pilota d’Or en el 70 i guanyador de les Botes d’Or del 1970 i del 1972. Els registres golejadors són superlatius, i encara més quan expliquen que no era l’encarregat de xutar els penals, un fet que hauria fet créixer encara més els números.

Fins l’arribada de Messi, Müller també ostentava el títol com a màxim golejador en un any natural. Ningú no li podrà treure les quatre Bundeslligues i quatre Copes d’Alemanya. Podríem seguir amb un reportatge etern, amb números i estadístiques d’un golejador nat.

La història, de manera injusta, parla que mai no va marcar cap gol bonic, i el defineixen com a gran oportunista del gol. Lluny d’això, Müller era un golejador d’àrea, que amb només un metre i setanta sis centímetres es va convertir en un rematador implacable. Si busquéssim una semblança avui seria impossible. Un davanter incomparable, amb una capacitat de rematar des de qualsevol situació i amb qualsevol part del cos.

Els seus últims anys de vida van ser difícils. Després de superar greus problemes amb l’alcohol, el Bayern li va obrir les portes al club i va aconseguir refer-se. Tot i això, des de feia uns anys, la malaltia de l’Alzheimer li havia fet oblidar tota la seva vida, fins i tot la seva gran llegenda. Gràcies a Déu que, en la memòria col·lectiva, els seus gols són inesborrables. Per sempre, Torpedo Müller.