Temps era temps, els futbolistes britànics s’atrevien a sortir de les illes i, fins i tot triomfar al futbol europeu. I a Ca’n Barça, en tenim una prova. 

Després del Mundial del 86, Gary Lineker va arribar al Camp Nou com una autèntica estrella. El màxim golejador de la Copa del Món de Mèxic, es va convertir en la referència ofensiva del Barça de Venables.

A la retina de l’afició blaugrana, hi han quedat els seus gols. Sobre tot, el hat-trick del davanter anglès contra el Madrid. També la Copa i la Recopa que va aixecar de la mà de Luis Aragonés i Johan Cruyff respectivament. 

El neerlandés, a la seva primera temporada com a tècnic blaugrana, va provar-lo com a extrem esquerra, en els que van ser els últims partits de Lineker amb la samarreta del Barça. 

Però més enllà d’això, Lineker va deixar petjada al seu país. Amb el Leiceter, l’Everton i el Tottenham. Un total de 115 gols a la First Division van fer que es convertís en un davanter d’època. De fet, va ser el referent de la selecció anglesa. En dos Mundials, Lineker va signar 10 gols en 12 partits amb els ‘Three Lions’. 

A més a més dels gols, l’altre do de Lineker és la paraula. Des de la seva retirada, l’anglès s’ha convertit en un cèlebre presentador de televisió al Regne Unit amb frases que han quedat per la història:

«El futbol és un esport que van inventar els anglesos, juguen onze contra onze i sempre guanya Alemanya»

Devot de Leo Messi i embaixador extra oficial del Barça a Anglaterra, al Camp Nou encara ressonen els gols d’un Lineker que, un dia, va ser un dels 9 més prolífics d’Europa.