Aixecar 40 títols en 19 anys de carrera futbolística, aquest és el número del que pot presumir Dani Alves. De fet, és el futbolista de la història que ha aixecat més títols durant la seva carrera. La victòria li corre per les venes.

Tant és així que als seus 36 anys segueix jugant a futbol. Aquesta temporada ho fa a Sao Paulo, al Brasil, la competició que va veure néixer el futbolista.

Dani Alves, però, es va fer gran a Europa. I ho va fer a la localitat de Sevilla. El Sánchez Pizjuán va veure créixer un lateral dret que va arribar a Andalusia amb només 20 anys. Tot i ser lateral, el seu caràcter ofensiu dins del camp, i extravertit fora, el van convertir en un ídol de l’afició sevillana.

Amb el Sevilla va començar a fer gran el seu palmarès. Va aixecar dues Copes de la UEFA. L’any 2006, contra el Middlesbrough, va regalar aquesta meravellosa assistència a Luis Fabiano, amb una victòria final de 4 a 0. La temporada següent va revalidar títol contra l’Espanyol, que va guanyar a la tanda de penals. Alves, precisament, va fallar des dels 11 metres, però Palop va acabar donant aquella victòria al Sevilla.

El 2 de juliol de l’any 2008, Alves va arribar a Barcelona, i la primera temporada va guanyar el triplet. Amb poc temps es va convertir en l’indiscutible lateral dret blaugrana que, de fet, avui en dia, encara se li busca substitut.

Amb el Barça va acabar guanyant 23 títols. Sis Lligues, quatre Copes del Rei, quatre Supercopes d’Espanya, tres Supercopes d’Europa, tres Mundial de Clubs i, per sobre de tot, tres Champions. Alves va ser el lateral dret de la millor època blaugrana, fins que finalment va marxar a la Juventus.

Sevilla sempre serà el club que va acollir Dani Alves a Europa i el Barça serà l’equip que el va fer gran. Una personalitat dins i fora el camp inimitable, que té com a objectiu arribar al Mundial de Qatar l’any 2022 amb el Brasil.