Una carrera precoç. Així va ser el recorregut futbolístic de Bojan Krkic, el nen de Linyola, que fa unes setmanes va anunciar la seva retirada.

Tot va començar a La Masia. No va parar de fer gols des del primer dia, fins que va convertir-se en el jugador amb més dianes al planter blaugrana.

Tot va canviar al setembre del 2007, quan Rijkaard el va fer debutar amb el primer equip. Una temporada fulgurant que el va acomodar a la plantilla.

Amb Guardiola va fer gols recordats, com el de la final de Copa contra l’Athletic Club, però mai va acabar d’esclatar i el 2011 va començar un viatge que ha durat més d’una dècada.

Primer a la Roma, amb Luis Enrique, i després a un Milan que anava a mal borràs. Després de dues temporades al Calcio, Bojan va fer el salt a l’Ajax, on només hi va estar un curs.

La Premier va ser el següent destí del lleidatà. A l’Stoke City s’hi quedaria cinc anys, amb dues cessions a l’Alabès i al Mainz de la Bundesliga. A Alemanya va establir un nou registre: el primer a marcar a la Lliga, la Premier, la Serie A, la Bundesliga i l’Eredivisie.

Després de Vitòria, maletes cap al Canadà. El Montreal Impact, de l’MLS, va ser la casa de Bojan dos cursos, fins que va acabar la seva trajectòria al Japó, al Vissel Kobe, amb Andrés Iniesta.

D’estrella emergent de La Masia a un rodamon amb experiències a tres continents: la carrera de Bojan és la prova que els camins inesperats a vegades poden superar les teves expectatives.