Franz Beckenbauer és una de les figures més importants de la història del futbol. Va disputar tres Mundials i en va guanyar un, l’any 1974. Tot i això, inoblidable la semifinal de l’any 1970 a l’Estadi Azteca contra Itàlia: un dels millors partits de la història dels mundials.

Va ser el partit entre Itàlia i Alemanya, en què el Kàiser va jugar amb l’espatlla dislocada. Una semifinal que va acabar 1-1 després dels 90 minuts, però que a la pròrroga els italians se la van endur per 4 gols a 3, en mig d’imatges immortals com la de Beckenbauer conduint la pilota sense moure el braç.

Quatre anys més tard, els germànics i el Kàiser van trobar el seu premi. A casa seva, Beckenbauer va imposar-se en la seva rivalitat contra Johan Cruyff. La seva influència sobre la gespa va passar a les banquetes. Com a entrenador, va dirigir l’Alemanya que va guanyar el Mundial del 1990 contra l’Argentina de Maradona.

Símbol i emblema del Bayern de Munic. Tres Champions seguides a la dècada dels 70, per consagrar els bavaresos com un gegant d’Europa, club amb què ha estat lligat tota la seva vida, com a entrenador, president i president d’honor. Així com a membre de la Federació Alemanya i organitzador del Mundial 2006.

Franz Beckenbauer, per molts, el millor central de la història del futbol. Una icona del futbol del segle XX i un dels personatges més influents de sempre en l’esport rei.