L’Eurocopa del 2012 va jugar a Polònia i Espanya hi va arribar com a gran favorita després de guanyar l’Eurocopa del 2008 i el Mundial del 2010.

Espanya i Itàlia va ser el partit d’estrena per a l’equip de Del Bosque, i el que va tancar el Mundial a la final. En el primer partit, empat a 1 entre Itàlia i Espanya amb Cesc Fàbregas jugant a Espanya com a fals nou.

El 2012 també va regalar-nos un espectacular gol d’Ibrahimovich, aquesta vegada contra França.

Espanya es va trobar a França a quarts, contra qui van desplegar un joc espectacular amb Busquets, Xabi Alonso, Iniesta, Xavi, Silva i Cesc, un equip sense davanters. 2 a 0 i doblet de Xabi Alonso

Aquells quarts de final també van regalar una tanda de penals especial. Pirlo contra Anglaterra, va marcari de Panenka i va classificar italia a semis. A semifinals, entre la Portugal de Cristiano i Espanya, empat a zero, i Ramos va tenir la sang fred d’executar un Panenka. Encara es recorda la imatge de Cristiano dient “Injusticia”

La final no va tenir color. L’1 de juliol del 2012 a Kíev va ser una exhibició de la selecció espanyola contra Itàlia. Silva al minut 19 i Jordi Alba abans del descans, qui havia signat feia pocs dies per al Barça, van fer el 2 a 0. Torres i Mata van fer el 4 a 0 a la segona, i així van aconseguir la tercera Eurocopa de la història d’Espanya, fet que iguala Alemanya.