Al barri de les Planes hi ha un pol musical per tot el veïnat que és un secret per a la resta de Barcelona: Can Simon, la casa d’uns músics professionals que des de fa sis anys obren les portes del seu jardí, de maig a setembre, per celebrar-hi concerts de petit format.

Pau Baiges i Håvard Enstad són els propietaris de Can Simon i impulsors del projecte musical que hi té lloc, en què predomina la música d’arrel, folklòrica i tradicional. Enstad assegura que “es crea un ambient molt màgic, en què la gent escolta atentament”. La idea, si bé va sorgir d’una pulsió personal i d’abast social, no és altruista, segons Baiges, un dels amfitrions.

Per mi, no és altruista, perquè tinc un concert a domicili un cop o dos al mes. Jo estic encantadíssim i, a més, va ser la manera de conèixer tot el barri
Pau Baiges, coorganitzador de Can Simon

FB can simon casa (1)
Un moment de la conversa amb Pau Baiges a Can Simon

“La taquilla inversa no és una propina”

Per estar al cas de la programació de Can Simon —constituïts com a associació sense ànim de lucre— cal apuntar-se al butlletí d’informació enviant un correu amb les dades personals a cansimonbcn@gmail.com. El sistema de pagament per als músics és de taquilla inversa, que “no és una propina. És una entrada que tu pagues segons si t’ha agradat poc, molt o moltíssim”, precisa Baiges.

Una de les assistents al concert d’aquella nit, Ana Díaz Millán, explica que Can Simon és “un indret per a la música” i per a la gent “a qui li agrada la música des del cor, en un espai íntim i enmig la natura”.

Carola Zafarana, la cantant del grup Carola y Karim, que hi actuava aquella nit, diu que el lloc és “una meravella” i “un privilegi”, i que li agrada molt tenir el públic a tocar perquè es crea un caliu especial i un ambient molt agradable.

Un amfiteatre i un galliner… reals

Sébastian Roberts, resident de Can Simon des de fa uns mesos, explica que per ell el barri de les Planes és un paradís i que està encantat de viure a Can Simon, on hi ha, a més d’un amfiteatre a l’aire lliure, un galliner, com en tot bon teatre.

Sébastian Roberts al galliner de Can Simon

L’únic que aquí el galliner és real, i hi viuen diversos animals: hi ha un grup de gallines ponedores, batejades amb noms de cantants —Rosalía, Britney, Whitney, Toñi i Encarna— i els ànecs Robin i Batman.