Albert Quiles, director de l’entitat Amics de la Gent Gran, ha explicat la campanya que han endegat, anomenada “Per tu val la pena”, feta en aliança amb una marca de material esportiu de qualitat i que té per finalitat produir 5.000 mascaretes “per repartir-les entre les persones grans i voluntàries per retornar a les visites amb seguretat”, ha explicat.

Tothom pot participar en aquesta campanya fins al 30 de juny i es tracta d’enregistrar els quilòmetres que es recorren al dia al web d’Amics de la Gent Gran. Cal descarregar-se una aplicació que deixa constància dels desplaçaments de qui col·labora: anar a fer la compra, a passeig, visitar un parent… tot suma i, si s’arriben a acumular 300.000 quilòmetres entre tots els participants, l’empresa donarà les 5.000 mascaretes a Amics de la Gent Gran.

En aquest sentit ha recalcat la importància d’aquestes visites i passeigs entre gent gran i voluntaris perquè durant el confinament s’han suspès i, malgrat que han fet acompanyament telefònic, asseguren que hi ha gent que fa dos mesos que està “aïllada en una habitació de tres o quatre metres quadrats sense la visita de les seves persones estimades, i l’única sortida que feien a la setmana era de la persona voluntària”.

El seu objectiu principal és que a la societat tothom “gaudeixi d’un mínim de benestar”, cosa que s’ha posat en dubte arran d’aquesta crisi sanitària que ha “destapat moltes situacions molt lletges que estaven invisibilitzades”.