Aprofitant que aquest 19 de juny fa exactament 100 anys del naixement del cantant Dave Lambert, començem el programa recuperant els dos discos que va gravar amb el seu trio, Lambert, Hendricks & Ross, dedicats a la música de Count Basie, el segon comptant amb l’acompanyament del propi Basie i la seva orquestra. Dave Lambert, Jon Hendricks i Annie Ross estan considerats els pares de l’estil vocal conegut com a Vocalese.

Seguidament recordem la figura del saxofonista alt Art Pepper, un dels grans músics de l’estil West Coast. Escoltarem gravacions de la seva època daurada, a finals dels anys 50.

El 49è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona començarà el proper 17 d’Octubre amb un concert a l’auditori del Fòrum de la gran Diana Krall. Però aquest estiu, el 24 de Juliol, hi haurà un concert previ a la Sala Barts a càrrec del saxofonista Kamasi Washington. Escoltem música d’aquests dos grans artistes.

Acabem amb una peça històrica: Epistrophy, de Thelonious Monk. La va gravar el 26 de juny e 1957 a les sessions del seu disc “Monk’s Music”. Al seu costat hi havia dues llegendes del saxo tenor: Coleman Hawkins i John Coltrane. Sens dubte un tros d’història del Jazz.

Escolta el programa sencer aquí: