El Taller d’Història del Clot – Camp de l’Arpa presenta aquests dies l’exposició “El Clot – Camp de l’Arpa desaparegut” al Centre Cultural la Farinera del Clot.

Es tracta d’una mostra de 50 fotografies que permet veure com han canviat aquests dos barris de Sant Martí en els darrers anys. La mostra es pot visitar a la Sala d’Exposicions Joan Alsina fins a finals de novembre. Bàsicament són imatges antigues, la majoria en blanc i negre, que van des de principis del segle passat fins als anys 70.

La col·lecció de dos veïns

Bona part de les fotografies de la mostra han estat cedides per dos veïns del barri i membres del Taller d’Història del Clot – Camp de l’Arpa, Manel Gaya i Martí Ferrer. Destaquen les imatges de l’antiga fàbrica Hispano-Olivetti i les que recullen efemèrides com la nevada de l’any 62 o el pas del Tour de França pel barri.

Jordi Morell, membre del taller d’història, assegura que permet recordar aspectes específics i interessants com, per exemple, com era la Gran Via de les Corts Catalanes abans que fos una artèria de trànsit o la plaça del Canonge Rodó quan era la plaça de l’Església, abans que s’obrís el carrer d’Aragó. Són detalls, apunta, que s’aprecien millor a partir d’un document fotogràfic i permeten entendre mill0r com era el barri en el passat.