Amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys, l’Ajuntament de Barcelona projecta a la façana de l’edifici consistorial el text: “No podria viure sense llibertat! Visca Catalunya!”. La projecció, que s’ha fet visible de 20 a 23 h aquest dimecres, es repetirà dijous al matí (de 7.30 a 8.30 h) i novament al vespre (de 20 a 23 h), coincidint amb la data de l’afusellament.

No és l’única acció municipal per homenatjar la figura de qui va ser el 123è president de la Generalitat. El consistori té previst celebrar una jornada per recordar-lo en el centenari de l’assassinat de l’advocat Francesc Layret, amic de Companys.

Una llamborda en record de Companys

D’altra banda, aquest dijous el govern català instal·larà la Stolpersteine o llamborda dedicada a Companys que ha creat l’artista alemany Gunter Demnig. A la llamborda, que quedarà col·locada a la plaça de Sant Jaume, s’hi pot llegir: “Aquí visqué el MHP Lluís Companys Jover, nascut el 1882, exiliat el 1939, arrestat el 1940 a França i afusellat el 15 d’octubre del 1940”.

L’encarregada de col·locar la llamborda serà la reneboda de Companys Mariona Companys, acompanyada del vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès; les conselleres Meritxell Budó i Ester Capella, i el 131è president de la Generalitat, Quim Torra.