La Sagrada Família remunta el nombre de visitants després del lleuger descens de les visites l’any 2013. Segons les dades de la basílica, l’any passat van visitar-la 3.260.880 persones, un 3% més que el 2013.  La Sagrada Família torna així a les xifres rècord que va assolir després de la visita del papa Benet XVI, el 2010, quan ja es va superar el sostre dels 3,2 milions de visitants.

Pel que fa la procedència, es consolida un any més el turisme nord-americà, que ja representa el 12% del total i que són majoritàriament creueristes. Els segueixen els visitants  francesos (10%), els italians (6%) i els visitants del Regne Unit (6%) i Alemanya (5%). Entre els turistes que continuen creixent també hi ha els provinents d’alguns països emergents com el Brasil, la Xina o Corea del Sud. En el cas del turisme intern, un 9% dels visitants són catalans, mentre que el visitant que prové de l’estat espanyol representa un 25% de les entrades.

El monument més visitat de Catalunya

Les bones xifres de visitants del temple de la Sagrada Família no són noves. De fet, la basílica ja va ser el monument més visitat a tot Catalunya durant el 2013, mentre que el museu més visitat va ser el Teatre Museu Dalí de Figueres amb 1.580.517 visitants, seguit del Museu del FC Barcelona amb 1.506.022.