Veïns del Poble-sec demanen que el Palau de la Premsa es converteixi en un nou equipament per al barri. L'edifici, d'estil modernista, es va construir per a l'Exposició Universal de 1929. Ara, però, asseguren que està infrautilitzat. JORDI GOÑI, membre de la Comissió per la Recuperació del Palau de la Premsa. "El barri del Poble-sec és un barri molt allargat i de moment tenim dos centres cívics o espais per als veïns, un al mig i un altre tocant a les Tres Xemeneies. En canvi, tocant a la plaça d'Espanya no n'hi ha cap i aniria bé que els veïns d'aquesta zona tinguessin un espai on poder gaudir d'activitats." Aquesta reivindicació ve de lluny. L'Ajuntament ja la va incloure al Pla de futur 2010-2020 però en els darrers dos mandats aquest tema no s'ha prioritzat. Un dels motius és que la remodelació d'un edifici amb aquest valor històric costaria al voltant de 10 milions d'euros. Amb tot els veïns creuen que seria una bona solució. JOSEP GUZMÁN, president de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec "És un espai municipal edificat. Per tant, si falta buscar espais públics aquí en tenim un, sortiria més econòmic remodelar-lo que no buscar terreny comprar l'edifici, tirar-lo a terra, fer construir, etc." L'Ajuntament encara no ha pres cap decisió sobre el futur de l'edifici tot i això assegura que la construcció es troba en molt mal estat i en aquest moments l'administraicó no té pressupost per poder rehabilitar-la.

Veïns del Poble-sec demanen a l’Ajuntament que el Palau de la Premsa es converteixi en un equipament per al barri. Des de fa prop de tres anys se n’ha cedit provisionalment una sala de la planta baixa a l’AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer. Ara els veïns reclamen que se’n faci una rehabilitació integral i que se’n doni un ús que beneficiï a tot el barri.

Aquest edifici es va construir perquè els periodistes hi poguessin treballar durant l’Exposició Universal de 1929. Després va passar una caserna de la Guàrdia Urbana però amb els anys s’ha anat deteriorat. Des de fa prop de tres anys se n’ha cedit provisionalment una sala de la planta baixa a l’AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer fins que finalitzi l’ampliació del centre que està construint el Consorci d’Educació. Però és una cessió temporal i només d’una petita part de l’edifici.

La construcció es molt gran però,segons assegura l’Ajuntament, té poca superfície útil, ja que els sostres són molts alts, té una gran cúpula i, en definitiva, no és un edifici de fàcil ús. La major part de l’edifici està en molt mal estat i, per exemple, no es pot accedir a les plantes superiors perquè l’escala monumental ha cedit. A més, rehabilitar un edifici modernista amb aquest valor artístic costaria al voltant de 10 milions d’euros. El districte no ho ha descartat, però, segons assegura, en aquest moments no hi ha pressupost per assumir aquesta inversió.