Aquests habitatges del carrer d’Iriarte fa més de 40 anys que estan afectats. Segons expliquen alguns dels veïns, primer va ser per la construcció de la ronda de Dalt, que passa a tocar, després per un pla especial de reforma interior i ara pel Pla de millora urbana de la Teixonera 1. Consideren que amb actuacions com la construcció d’aquest edifici de grans dimensions i dels entorns ja s’ha complert l’objectiu del projecte d’urbanitzar la zona. Per això no volen que les seves cases desapareguin. ALONSO LÓPEZ, veí afectat “Nosotros no queremos que nos echen de nuestra casa pero además ya no hay ningún motivo, por eso pedimos que nos quiten la afectación como nos prometieron.” Els immobles afectats són entre el número 9 i el 21 del carrer. Més de 30 famílies en total. Adverteixen que, en aquesta situació d’incertesa, no han pogut fer reformes. L’Ajuntament els ha assegurat que els desafectarà si no els expropia durant aquest mandat i que, si al final ho fa, els reallotjarà en un edifici que s’ha de construir just davant d’on viuen ara. “Si al final nos expropian que cumplan con su palabra de realojarnos en la misma calle Iriarte y piso por piso, sin entrar en valoraciones subjetivas por parte del Ayuntamiento.” Des del districte d’Horta-Guinardó expliquen que estan buscant una partida pressupostària per dur a terme les expropiacions. Encara no tenen, però, cap termini previst.

Un grup de veïns del carrer d’Iriarte, afectats pel Pla de millora urbana de la Teixonera 1, reclamen a l’Ajuntament que els desafecti si no els pot expropiar durant aquest mandat. Volen posar fi a una situació d’incertesa que, expliquen, fa 40 anys que dura. Consideren, a més, que la desaparició dels seus habitatges no influirà el desenvolupament del projecte, que té per objectiu urbanitzar la part del barri ubicada just per sota de la ronda de Dalt.

Un grup de veïns d’entre els números 9 i 21 del carrer d’Iriarte demanen al consistori que els desafecti perquè consideren que la desaparició dels seus habitatges no aportarà cap avantatge a la ciutat. Estan afectats per un pla que pretén urbanitzar la zona del barri de la Teixonera situada just per sota de la ronda de Dalt però asseguren que les cases poden coexistir perfectament amb els nous edificis, zones d’estada i carrers que s’hi estan construint.

Per això, han demanat al consistori que els doni una solució durant el mandat municipal actual ja que, expliquen, fa 40 anys que estan afectats. Primer per la construcció de la ronda, després per un pla especial de reforma i ara pel Pla Teixonera 1. El districte d’Horta-Guinardó està buscant una partida pressupostària per poder executar les expropiacions en breu. Si finalment els expropien, els veïns volen quedar-se al barri, concretament en un edifici que s’ha de construir just davant d’on viuen ara.