Aquesta és una brigada d’obres singular. La formen joves d’entre 15 i 18 anys del grup de pioners dels Escoltes Catalans. Participen en La Murga, una proposta que vol millorar les condicions dels habitatges de veïns del Gòtic. Però el seu objectiu va més enllà. TXEMA ESCORSA, equip de La Murga d’Escoltes Catalans “Volem fer una incidència en aquests joves per una banda que siguin conscients de la problemàtica que hi ha actualment i que d’altra banda hi hagi una intervenció en què puguin fer un canvi real en la vida d’aquestes persones amb les quals estan convivint durant aquests dies.” Les actuacions de La Murga es fan per Setmana Santa. Els beneficiaris són usuaris dels serveis socials del Gòtic,en risc d’exclusió social. TXEMA ESCORSA, equip de La Murga d’Escoltes Catalans “Tant podem tenir gent nouvinguda, com gent gran que fa tota la vida que viu al barri, com també gent més jove o que ara, últimament, persones que es troben en situació d’atur, en situacions diferents que pels motius diferents han arribat a aquesta situació en què La Murga podem donar un cop de mà.” L’elaboració d’aquest mural ha estat l’acció principal de la celebració dels 20 anys de La Murga, un projecte pel qual han passat uns 700 joves de l’agrupament escolta i que ja ha fet 150 intervencions en pisos del Gòtic.

La murga és un projecte de cooperació desenvolupat per l’associació Escoltes Catalans. Va néixer ara fa 20 anys a iniciativa d’un agrupament però aviat es va convertir en un projecte de tota l’entitat. El projecte vol millorar la qualitat de vida de persones en risc d’exclusió social i alhora sensibilitzar els joves sobres les causes de les desigualtats socials a l’entorn més proper. Cada any per Setmana Santa, joves de l’entitat dediquen cinc dies a pintar parets, treure mobles vells o qualsevol altra acció per millorar les condicions de certs habitatges del barri Gòtic.

Amb aquesta iniciativa, segons fonts de l’entitat, es poden treballar tots els valors que defensen els Escoltes Catalans, com ara la solidaritat, el coopertivisme, l’empatia i el sentit crític. Tot i que aquesta iniciativa va néixer a Barcelona, des de fa cinc anys també es fa a Lleida.