ANTONIO SANTOS, president de l'Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals "Sempre partim d'un passat agrícola, que aquest es mostra a través d'unes fotos d'unes masies, la majoria desaparegudes. L'Eduard Milan ha fet un treball extraordinari, sobretot identificant tot el parcel·lari de 1871 amb el nom de tots els propietaris i la recuperació de les denominacions que tenien tots els barris de l'antic municipi independent de Sant Martí. El segon eix seria un trànsit que moltes vegades volem oblidar, que no va ser amable, que va ser la desaparició del barraquisme, aquí, al barri. A l'altra banda, sobre aquests edificis nous de trinca estaven amagant uns barris amb unes deficiències estructurals enormes i que gràcies a les lluites dels veïns aquests barris s'han convertit en els barris habitables i agradables que tenim avui en dia."

Aquesta exposició de fotografia històrica, seleccionada per l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, s’emmarca en la festa major del barri. De fet, és una iniciativa que comença enguany i es vol instaurar durant el temps que dura la celebració cada mes de novembre.

Les imatges provenen en bona part de l’Arxiu Municipal de Sant Martí de Provençals. La mostra es podrà visitar fins al 22 de novembre. Quan es retiri de la sala estarà a disposició de les escoles o entitats del barri interessades a fer difusió del passat històric d’aquest barri de Sant Martí.