Fum, soroll i molt de trànsit són els problemes principals que denuncien els botiguers de la travessera de Gràcia. Per aquests motius fa anys que demanen que sigui una via per a vianants. JORDI CRISTÒFOL, botiguer de la travessera de Gràcia “Com el carrer d’Astúries que ha sigut un èxit, tenim la prova pilot de quan es va tancar la travessera durant tres mesos per fer les voreres noves i no va haver-hi cap problema, perquè es va desviar el trànsit per altres carrers.” SERGI CARRÉ, botiguer de la travessera de Gràcia “Tu estàs més tranquil, evidentment, perquè no tens el soroll, ni el neguit de què pot passar un cotxe més ràpid del normal i poder enganxar a algú. L’últim va ser un camió que va xocar contra una estructura metàl•lica d’un edifici.” Fins ara, es restringeix el trànsit tots els dissabtes de cinc a nou del vespre entre el carrer Gran de Gràcia i el del Torrent de l’Olla. Aquesta mesura es va posar en marxa a principis de 2012, després d’haver fet les obres per ampliar les voreres. Els comerciants asseguren que aquestes actuacions no són suficients. DAVID RODRÍGUEZ, president de la Unió de Botiguers de la Travessera de Gràcia - Casc Antic “Això ha sigut benefici important com una prova pilot amb vista a veure què passaria en el futur, ara el que volem és veure com evoluciona aquesta demanda pel bé del barri, pel bé del comerç i de la salut.” Els botiguers demanen que es mesuri la contaminació acústica i ambiental, ja que consideren que el carrer no compleix les normatives europees. Ara, han demanat una reunió amb el districte de Gràcia per tal d’intentar desencallar aquest tema que fa més de 20 anys que està sobre la taula.

El tram que es vol pacificar va des del carrer de Gran de Gràcia fins al de Torrent de l’Olla

. Als comerciants de la travessera de Gràcia els agradaria que aquest tram s’emmirallés amb el carrer d’Astúries, on fa anys que ja no circulen els vehicles.

Des de 2012 que, a la travessera, es va aconseguir tallar la circulació cada dissabte de cinc a nou del vespre. Però ho troben insuficient. Durant les obres d’ampliació de les voreres, l’any 2010, la travessera de Gràcia va estar dos mesos tallada i diuen que no hi va haver cap problema. Per això, demanen que els serveis tècnics del districte de Gràcia facin un estudi de la situació de mobilitat a la zona per poder dur-ho a terme.

Volen que es faci una anàlisi de la contaminació acústica i ambiental de la via, ja que consideren que el carrer no compleix les normatives europees. Ara han demanat una reunió amb el districte de Gràcia per tal d’intentar desencallar aquest tema, que fa més de 20 anys que està sobre la taula.