Al matí, s’ha presentat el gegantó de la Torre, una nova figura que s’ha unit al ball de la Colla dels Gegants del Poblenou. Un espectacle de dansa i un concert concert han donat pas a una fideuà popular a la plaça de Ramon Calsina. A la tarda, s’ha representat l’entremès ‘La torre dels somnis’ i s’han fet concerts i activitats per als infants. La festa popular ha finalitzat amb la cercavila de les Colles de Diables i del Drac del Poblenou i amb un espectacle de focs artificials des del balcó de la torre.

Un any oberta al públic

Ara fa un any, la Torre de les Aigües del Besòs va obrir-se al públic a través de visites comentades a l’edifici després d’una remodelació que va consistir en la neteja de materials com els maons, la restauració i la construcció d’escales i la millora de la il·luminació.

En aquest temps, més de 1.600 persones han visitat la torre guiats per membres de l’Arxiu Històric del Poblenou. Durant els primers dos mesos d’obertura al públic es van fer jornades de portes obertes que van aplegar més de 500 persones. Al juny, es va obrir la torre en el marc de la Setmana de les Terrasses i a l’octubre amb motiu del 48h Open House Barcelona.

Construïda l’any 1881, la Torre de les Aigües és el mirador més alt del districte de Sant Martí i es tracta d’un element únic del patrimoni industrial del litoral de Barcelona. Té 63 metres d’alçària, quatre nivells i un dipòsit d’aigua de 600 metres cúbics envoltat d’un balcó. El preu de la visita durant tot l’any és de cinc euros i les entrades es poden comprar en aquest web. Ara també s’hi fan visites nocturnes, que costen entre vuit i nou euros per persona i inclouen l’entrada a la Casa de les Vàlvules i una copa de cava al peu de la torre.