ROSER VALLHONESTA, Plataforma Salvem Botticelli "Que fos un espai multiús, que es pogués compartir entre diverses entitats, i jo sobretot apostaria perquè els joves hi poguéssin fer activitats." IU BADEA, Consell de la Joventut d'Horta Guinardó "Quan es fa fosc a l'hivern la llum tampoc no és adequada, hi ha una paret de rocòdrom que està desaprofitada." FRANCINA VILA, regidora del Districte d'Horta-Guinardó "El que farem és recollir totes les aportacions i intentar anar-les implementant a la plaça sempre que sigui possible i viable sempre que no entrin en conflicte les diferents propostes que s'hagin fet."

Ja han passat vuit mesos des que l’Ajuntament va anunciar als veïns i veïnes d’Horta que el projecte de reforma de la plaça de Botticelli quedava aturat. Es tractava d’un acord que cedia l’espai a una entitat privada perquè construís un pàrquing just al costat del que en el futur serà un supermercat. Després de les protestes, finalment el consistori va decidir escoltar les propostes dels veïns. Aquest diumenge han començat a dir la seva a través del procés participatiu obert a la mateixa plaça.

Des de les 10h del matí i fins al migdia, els veïns hi han deixat escrites propostes sobre el futur de la plaça. Entre les més comuns, està convertir l’espai en una zona d’activitats per a totes les edats. Per fer-ho possible, diuen, és necessari facilitar l’accés a la plaça, que actualment no està en bones condicions, il·luminar la zona i dignificar l’espai verd.

Des de la plataforma Salvem Botticelli asseguren que, tot i el procés de participació, encara no és segur quin serà el futur de la plaça perquè el projecte inicial de reforma, el que preveia un pàrquing, “està aturat però no anul·lat”. Per la seva part, la regidora del districte, Francina Vila, ha dit que les propostes es fan per ser escoltades i que s’aniran implementant a mesura que sigui possible, sempre que no hi hagi conflictes entre totes les peticions.

Durant la jornada s’ha dinamitzat l’espai amb una batucada, actuacions musicals i jocs infantils.