Barça femení
FCBFemení

(EFE) La Inspecció de Treball ha sancionat tres clubs de futbol femenins per incomplir les mesures d’igualtat retributiva. Els equips són el Barça, l’Espanyol i l’Europa, aquests dos últims de la Segona Divisió femenina. A banda, també s’ha obert un acta d’infracció a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per no tenir un pla d’igualtat i no activar el protocol per assetjament arran del cas Jennifer Hermoso.

16 clubs de futbol femenins de Primera, investigats

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ho ha explicat en declaracions a RNE, en què ha detallat que a l’estiu es van obrir investigacions a fins a 16 clubs femenins de Primera Divisió, també a societats anònimes esportives i a la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Segons fonts de Treball, en tots aquests expedients es van comprovar les obligacions d’aquestes empreses pel que fa a la igualtat retributiva, és a dir, verificar que hi ha un registre retributiu o si ha discriminació salarial. També es va analitzar l’assetjament sexual i per raó de sexe, i es va verificar si tenien plans d’igualtat.

Sancions de 7.500 euros

Els plans d’igualtat són obligatoris des de fa dos anys per a totes les empreses de més de 50 treballadors. Incomplir aquesta normativa pot suposar una multa de 7.500 euros. Segons ha pogut saber betevé, el RCD Espanyol té en funcionament una Comissió de Paritat des del 2022, i un Pla d’Igualtat aprovat des del 2023. En aquest darrer cas, el club blanc-i-blau està pendent de solucionar unes petites esmenes en la documentació per tal de fer la inscripció al registre, que serà efectiva durant les properes setmanes.

Pel que fa al Club Esportiu Europa, fonts de la directiva gracienca han confirmat a betevé que el club sí que disposa d’un Pla d’Igualtat presentat i aprovat.

La polèmica pel petó no consentit a Jennifer Hermoso

Díaz ha recordat el que va passar a la final del Mundial i la polèmica pel petó no consentit de l’expresident de la Federació, Luis Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso.

Enviem les nostres campiones del món sense pla d’igualtat, sense protocols d’assetjament en el seu lloc de treball, és gravíssim”
Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social i vicepresidenta segona

La ministra de Treball també ha assegurat que amb aquestes actuacions es llança un missatge potent: “S’ha acabat. A l’esport no hi pot haver masclisme”, ha sentenciat.

Díaz ja va explicar que es reforçarien les actuacions de la Inspecció de Treball sobre les condicions laborals i la situació de la prevenció de l’assetjament en l’àmbit de l’esport, en una reunió amb Amanda Gutiérrez, la presidenta del sindicat majoritari del futbol femení, Futpro.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a