futbol femeni

Nou pas per a la igualtat entre el futbol femení i el masculí. A partir de la temporada 2022/2023, el futbol femení passarà a ser universal a tot Catalunya. És a dir, des del curs vinent, les dones podran jugar en els equips masculins de futbol en les competicions que organitza la Federació Catalana de Futbol.

Des de la Primera Catalana fins a la Quarta Catalana

La decisió es va prendre en l’assemblea de l’FCF que tanca la temporada, que es va fer Blanes. Ha arribat, doncs, l’anomenada participació femenina universal. Des de l’1 de juliol el equips absoluts de totes les competicions de la Federació Catalana, des de la Primera Divisió Catalana fins a la Quarta Divisió Catalana, podran fer jugar jugadores. En el cas del futbol de base, les inscripcions es podran fer des dels més petits fins a la categoria de Preferent Juvenil. Amb aquesta decisió de l’assemblea s’acaba el límit que hi havia establert per al futbol mixt, fixat ara en la categoria cadet.

El precedent de l’Infantil A del Barça

Aquesta temporada ja s’ha viscut un clar precedent del que ara es veurà amb aquesta nova normativa. L’equip infantil femení del Barça es va proclamar campió del grup 46 de la Lliga de la Segona Divisió masculina. Les blaugrana van decidir participar en la Lliga masculina buscant la màxima competitivitat, tot i que la Federació Catalana també organitza el campionat infantil femení. En aquesta Lliga, les blaugrana han estat molt superiors als seus rivals.

També a la Superlliga

La temporada 2023/24 la Federació Catalana engegarà una divisió nova, la Superlliga. En aquesta competició estrella del futbol català que se situarà entre la Tercera RFEF i la Primera Divisió Catalana també hi podran jugar noies sense cap limitació.