Aquests dos blocs de Canyelles són els primers que diran adéu a la carbonatació. Es tracta d'un defecte de construcció que fa que la humitat arribi al ferro, el formigó es trenqui i es desprengui. Les obres comencen amb quatre anys de retard i molts més de tràmits. Els blocs són obra del Patronat de l'habitatge i, per tant, ara Generalitat i Ajuntament subvencionen un 85% de les obres. JULIO BENET, veí "Habíamos tenido algún desprendimiento, que nunca había llegado a darle a nadie, no habíamos tenido problemas de ese tipo, pero algo ganaremos. Llevamos mucho tiempo esperando, yo personalmente creo que nos han tomado el pelo. Soy uno de los que en su momento, después de haber hecho el dipósito, lo retiró." A més de seguretat, els veïns guanyaran en aïllament. JOSEP MARTÍN, veí "Guanyarem que no hi haurà humitats, esperem que no hi haurà humitats. Diuen que no haurem de posar tant la calefacció i l'aire condicionat, perquè es calcula que hi haurà uns cinc o sis graus més de confort, tant a l'estiu com a l'hivern." La rehabilitació arribarà pràcticament a tots els edificis del barri. Aquest any s'actuarà en 30 blocs. Les obres aplicaran un projecte cromàtic a les façanes. MANUEL SÁNCHEZ, AV Canyelles "Hay colores rojos, marrones, algunos amarillos, algunos tonos... porque como son bloques normalmente con una gran prestancia, porque tienen 14 plantas la mayor parte de ellos, pues hay unas fachadas que son enormes y se le darán unos colores que le darán una alegría y otro tono al barrio, parecerá un barrio nuevo y moderno." MARIETA DÍAZ, veïna "Jo ho trobo bé, perquè els faran tots més o menys per un estil i el color... serem una cosa nova. Estem cansats d'aquest." Els veïns esperen renovar totes les façanes afectades en tres anys. Un projecte per al qual hi ha destinats un total de 30 milions d'euros.

Els veïns de Canyelles viuen entre la il·lusió i la impaciència l’inici de les obres de rehabilitació de les façanes de dos blocs del barri. Es tracta dels dos primers d’una trentena d’edificis pendents de rehabilitar des de fa molts anys. Les façanes estan afectades de carbonatació, un defecte estructural que suposa que la humitat penetra fàcilment a través del formigó fins als ferros interiors, que s’inflen i trenquen el formigó. Els resultats són despreniments de pintura i trossos de formigó.

El procés ha estat encallat durant molt temps en espera de pressupost per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, perquè, en ser obra del Patronat de l’Habitatge, les administracions han heretat la responsabilitat de les reparacions i subvencionen un 85% de les remodelacions de façana. En total destinaran uns 30 milions d’euros per a una trentena de blocs. La remodelació també comportarà millores d’aïllament tèrmic als pisos i una nova imatge. S’implantarà tot un codi de colors a les façanes basat en un projecte cromàtic acordat per les administracions i l’Associació de Veïns de Canyelles. La idea és integrar el barri amb la serra de Collserola, amb uns colors alegres, que inclouen grisos, negres, vermells i grocs.