Hi ha sots, parts mal asfaltades i voreres en mal estat, però per als veïns el pitjor de tot és la presència de cotxes. Reclamen que la reforma de la rambla del Carmel que es planteja fer el districte inclogui la cobertura del trànsit. FERNANDO GONZÁLEZ, AV del Carmel "Que sea soterrada y que sea una verdadera rambla donde los vecinos se sientan tranquilos y se pueda pasear hasta la calle de Dante o hasta el mirador de Horta." De moment passegen amb el trànsit que circula de la ronda de Dalt al túnel de la Rovira. Per això, adverteixen, és necessari que la remodelació sigui exhaustiva. L'Ajuntament ha anunciat que farà un procés participatiu per recollir les propostes veïnals i incloure-les en un projecte que ha de servir per convertir la rambla del Carmel en un veritable punt de trobada. FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Anar definint com ha de ser aquest procés, quin mètode utilitzem per arribar al màxim de ciutadans possibles per sentir la seva opinió i, a partir d'aquí, poder tenir unes conclusions que ens permetin a nosaltres com a govern començar a treballar en algun projecte més concret." Des de l'associació de veïns però, desconfien del calendari. L'Ajuntament s'ha compromès a tenir enllestit el projecte abans del maig, quan finalitza el mandat municipal. Asseguren que és poc temps per abordar el tipus de reforma que a ells els agradaria que es fes a la rambla del Carmel.

L’Ajuntament s’ha compromès amb els veïns a iniciar un procés participatiu per decidir com abordarà la remodelació i a deixar redactat el projecte durant el mandat municipal actual per executar-lo després de les eleccions.

Fa més de 12 anys que els veïns reclamen el soterrament i la reforma de la rambla del Carmel. L’espai, entre els barris d’Horta, el Carmel i la Font d’en Fargues, suporta el trànsit de cotxes que hi ha entre el túnel de la Rovira i la ronda de Dalt. Ara que el consistori ha anunciat que farà un procés participatiu per definir el caràcter del projecte, des de l’associació de veïns reclamen que se soterri la circulació de vehicles i que la remodelació es faci a fons, ja que asseguren que és un projecte de vital importància pel barri.