En els països on l'aigua és un luxe, les persones passen bona part de la seva vida fent cua als pous d'aigua. Això passa al Sahel, al sud del Níger, com es pot veure en aquestes fotografies del prestigiós fotoperiodista Juan Carlos Tomasi. A ell li costa dir quants conflictes i crisis humanitàries ha fotografiat. JUAN CARLOS TOMASI, fotoperiodista "Massa llocs. Fa quatre anys vaig haver de parar, se t'acumula tanta, tanta violència, tanta misèria, que tota aquesta part exògena que se t'acumula, pot incidir en tu d'una manera estranya." La mostra "Les vides de l'aigua" està organitzada conjuntament per la Fundació We Are Water i Metges sense Fronteres, ONG en la qual treballa Tomasi des de fa gairebé 20 anys. L'objectiu és que els visitants siguin conscients de com és d'important que en zones com les del Sahel -on són habituals tant les inundacions com la sequera- es facin infraestructures perquè l'aigua potable arribi a tothom. JUAN CARLOS TOMASI, fotoperiodista "L'únic que s'intenta, que ja és molt important, és que algunes consciències es puguin tocar, es puguin bellugar. Això és el veritablement important, perquè poder canviar l'estat del món amb aquestes fotografies, jo crec que és una utopia." Tomasi ha fotografiat conflictes com els de Ruanda i els Balcans i ha publicat fotografies als principals diaris internacionals. Viatja entre vuit i nou cops a l'any i creu que, tot i que la professió de fotoperiodista està en canvi constant, sobreviurà. JUAN CARLOS TOMASI, fotoperiodista "Mentre hi hagi conflictes, hi hagi injustícies al món i mentre s'hagin d'explicar coses o es puguin fer les coses, jo crec que és una professió que encara durarà molts anys."

Tomasi treballa des de 1996 amb l’ONG Metges sense Fronteres i ha publicat fotografies als principals diaris de tot el món, com són ‘The Guardian’ o ‘The Independent’.

L’exposició “Les vides de l’aigua” és la primera que es fa a Barcelona sobre aquest  fotoperiodista i vol denunciar com la manca d’infraestructures fa que l’aigua arribi en males condicions a la població i això genera desnutrició i malalties. Es pot veure al Roca Barcelona Gallery i és totalment gratuïta.