Masip ha agraït als veïns de Sants, un barri que considera culer, la bona acollida que li han donat sempre i, molt especialment, les visites que li han facilitat aquests dies per conèixer per dins la feina de les comissions de festes dels carrers. L’exjugador d’handbol ha recordat els grans canvis urbanístics que ha viscut el barri durant les darreres dècades, des de la rehabilitació del Vapor Vell com a biblioteca fins a la cobertura de la ronda del Mig, que ara conviden a passejar-hi i a viure en aquest barri.

A continuació, el jugador que lluïa el número 5 de l’equip d’handbol del Barça (el club el va retirar quan en va marxar) ha repassat els seus cinc valors, que considera que coincideixen amb els dels veïns del barri de Sants: compromís amb el barri i la seva festa major, responsabilitat perquè tot es desenvolupi de la millor manera, afany de superació per guarnir els carrers cada cop millor, senzillesa en la manera d’actuar i relacionar-se amb la gent, transparència per obrir les portes a tothom que vulgui participar-hi.

Abans del pregoner, la presidenta de la Federació de Carrers de la Festa Major, Sònia Miró, ha agraït la dedicació del seu equip i de totes les comissions de carrer a la festa. El president del Districte de Sants-Montjuïc, Quim Mestre, ha convidat els santsencs i santsenques a gaudir de la convivència durant aquestes festes.

El punt final de l’acte d’inauguració de la Festa Major de Sants l’ha posat el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que ha cridat tot el que ha pogut per donar la benvinguda mentre una trentena d’activistes de la CUP l’escridassaven per demanar-ne la dimissió. De fet, havien convocat un brindis allà mateix per fer fora el regidor de Sants. A partir de les 21 h, han iniciat al seu local de Sants una ruta pels carrers guarnits de la Festa Major.

En declaracions a BTV, el regidor Jordi Martí ha dit que respecta totes les manifestacions de protesta que es vulguin fer aquests dies al barri, per Can Vies o pel motiu que sigui, però que espera “que ningú espatlli la festa” i que tothom respecti la feina de les comissions dels carrers i les ganes de celebració que tenen tots els veïns.