Selenta va avisar dels treballs al districte amb un comunicat, un procés administratiu que el regidor de les Corts, Agustí Colom, argumenta que no s’ajusta amb una rehabilitació global de l’edifici. “Quan estem parlant d’obres majors, requereixen molts més elements que ens donin seguretat; s’han de complir els tràmits”, ha afirmat Colom, que ha afegit que aquesta argúcia no és nova al districte i que s’han detectat casos similars en altres hotels.

L’Ajuntament obrirà ara un expedient sancionador a l’empresa, que pot acabar amb una multa de fins a 3.000 euros. El regidor del districte ha explicat que Selenta ja ha iniciat els tràmits per obtenir la llicència d’obres majors i que s’està a l’espera de resoldre “deficiències tècniques”. Colom creu que si es compleixen tots els requisits se li podrà atorgar els permisos properament.

Fonts properes a Salenta asseguren que quan se’ls va demanar que suspenguessin l’activitat per no tenir els permisos, així ho van fer. Diuen que els obrers només van seguir renovant la planta sòcol, allà on hi ha “les zones comunes” i, per tant, no entenen el precintament. En aquestes mateixes obres, el 27 de gener hi va haver un accident laboral quan un muntacàrregues es va desplomar i va ferir tres treballadors, un d’ells en estat molt greu.