La nova pista poliesportiva de les Tres Xemeneies ja està en marxa. La millora més important és la cobertura del poliesportiu amb un tancament lleuger. Un sistema que ha habilitat la pista per poder-hi practicar esport durant totes les estacions, protegida de la pluja i del fred i amb una correcta il·luminació sense enlluernaments ni zones d'ombra. DAVID DETALL, director tècnic del CB Sant Antoni-Poble Sec "Fins ara tot era molt forçat, els dies de pluja havies de parar. Amb l'últim terra teníem la dificultat que no s'eixugava i passaven setmanes sense entrenar. D'aquesta manera tenim la possibilitat de fer una continuació de seguiment de jugadors i formació de jugadors que fins ara no teníem." ARIADNA GELI, jugadora del CB Sant Antoni-Poble Sec "No sabíem si el camp estava sec i costava molt d'assecar-se la pista. Notem molt el canvi sabent que està cobert. Em noto més professional." Amb les obres s'ha engrandit la instal·lació, de manera que hi caben dues pistes de bàsquet d'entrenament simultànies o una de bàsquet de competició, o bé, una de futbol sala. També s'han millorat les instal·lacions dels vestidors, s'hi ha afegit un magatzem per al material i unes grades mòbils per a 126 espectadors. JOSEP GUZMAN, Coordinadora d'Entitats del Poble-sec "Les hores contractades i que no es podien fer servir per pluja, aquestes lògicament ja no es perdran, però això també comportarà un increment dels equips que estan a les tardes i alguns col·legis, que com que ja saben que si venen aquí a fer esport no hi haurà problema, ja han demanat fer esport aquí al matí. Per tant, els usuaris incrementaran força." La reforma, que es va fer després d'un procés participatiu, ha suposat una inversió de més de 920.000 euros.

Feia temps que reclamaven millores a la pista poliesportiva de les Tres Xemeneies, fins ara descoberta, on s’entrenen i juguen diversos equips de bàsquet, futbol i voleibol. La renovació de l’equipament va començar al desembre i ha costat 830.000 euros. S’ha aprofitat l’estructura antiga de la pista i s’hi ha construït una coberta lleugera dissenyada perquè hi hagi una bona ventilació, fent que a l’estiu els equips puguin continuar amb la seva activitat.

La inauguració ha anat a càrrec del regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que ha valorat l’esforç que ha fet tot el barri perquè es fessin les reformes de la pista. Els veïns, però, demanen que també es faci un nou pavelló per al Poble-sec. Jordi Martí ha expressat la voluntat que aquest desig es porti a terme. “Espero que entre tots puguem fer un pavelló esportiu pel mandat que ve”, ha dit el regidor.

Més que un sostre

A més de la coberta, s’hi han fet altres modificacions, com el canvi complet de la il·luminació i la ventilació, la renovació dels vestuaris amb dutxes antirelliscades i fer-ho tot accessible per a minusvàlids, que a més disposen de lavabo propi i màquina elevadora per pujar les escales. La nova pista de 900 m2 també inclou una sala de reunions annexa que serveix alhora d’infermeria i sales on els equips poden guardar el material esportiu. Les calderes d’aigua calenta funcionen amb les noves plaques solars que s’han instal·lat al sostre.

“Ara tot és nou, hi podem jugar encara que plogui i s’està molt millor”, comenta un nen de l’Associació de Futbol de Poble-sec. El nou terra de la pista fa que els jugadors no rellisquin, com passava a l’antiga. Els equips de bàsquet ara tenen cistelles automàtiques i la pista es pot dividir per fer diverses activitats simultàniament, gràcies a una cortina separadora.

A l’acte d’inauguració de la pista poliesportiva hi han participat diverses entitats del districte, no només esportives. També hi ha hagut balls folklòrics per part de l’Associació Pablo Neruda, gegants, grallers. Han ballat els Amics de la Sardana i els Castellers del Poble-sec han aixecat alguns pilars.