Els residents de la llar Gure Etxea preparen un pessebre amb titelles. Les figures han de poder moure’s ja que hauran de servir per representar el conte de Nadal ‘El bou i la mula’. MARIA ROSA OLLER, resident “El bou i la mula miren a veure què fan, han vist un resplendor i el nen Jesús. Diuen que aquest nen ja l’esperàvem fa temps. No veus que és Jesús que ja l’esperàvem.” Els decorats i totes les figures del naixement s’han elaborat a mà. La majoria d’usuàries tenen més de 80 anys, però l’edat no ha estat cap impediment per treballar en equip. CRISTINA MASGORET, psicòloga residència “Més de vint. Unes feien els patronatges i ho cosien. Les altres pintaven, les que no retallaven palla o feien coses més senzilles.” CONXITA PUIG, resident “El cap amb botelles més petites. El cos amb plàstic i paper de diari enganxat. Que et quedes amb unes mans tota enganxadeta.” ISABEL LLACAY, resident “He col·laborat en els vestits d’aquí del pessebre. Perquè m’agrada molt i tinc molta il·lusió per aquestes coses i treballo molt de gust.” Al final, estan tan satisfets amb el resultat que estudien presentar el pessebre en un concurs ?????. De moment, però, el que és segur és que la representació d’’El bou i la mula’ es farà dimecres a la tarda durant la festa de Nadal amb l’assistència de les famílies dels residents.

El pessebre s’ha creat per representar el conte de Nadal ‘El bou i la mula’. Els avis han preparat aquest poema en què la mula i el bou del pessebre expliquen el naixement del nen Jesús. Faran una representació davant dels seus familiars durant la festa de Nadal de la residència.

Són els treballadors i els residents els que articulen els titelles i reciten el conte. Els autors volen presentar el pessebre al concurs Naviyayo, un certamen de treballs manuals per a la gent gran, en què competeixen en àmbit estatal amb altres projectes. Per participar-hi han d’enviar una fotografia del naixement. Les votacions per escollir les tres millors creacions es fan a través d’una comunitat de Facebook.