Fa 40 anys que la plaça de Sarrià acull la fira de Nadal organitzada per l'associació de veïns del barri. Alguns, com la Pia Amat, ja fa molts anys que hi vénen i en destaquen, sobretot, el caire familiar. PIA AMAT, firaire “Coneixes a molts veïns i coneixes a molta gent i això facilita també el poder vendre la teva artesania i les teves peces.” ÀSTRID ROYO, firaire “Normalment els artesans sempre estem en carrers laterals perquè són una mica més barats els lloguers, estant al carrer principal és molt més difícil, estan les botigues més grans i llavors els laterals ens han de conèixer de vegades o la gent que passa perquè hi viu o movent-te per fires.” Enguany l'associació de veïns ha volgut fer una fira més petita que prioritzés els artesans de Sarrià. Aquesta decisió ha comportat deixar fora els productes d'alimentació. Això, a alguns dels que fins ara hi participaven, no els ha agradat però, des de l'organització, creuen que calia tornar als orígens d'aquesta fira. EVA CEANO, presidenta de l'AV de Sarrià “Nosaltres el que volíem era recuperar una mica la fira tal com era, que era una fira d'artesania i creiem que potser s'havia ampliat una mica massa.” La fira, que s'ha fet durant tot el cap de setmana, ha acollit una cinquantena d'artesans, a més d'algunes entitats del barri que han pogut aprofitar l'ocasió per donar-se a conèixer entre els veïns.

Aquest any l’associació de veïns ha volgut recuperar la filosofia de la primera fira que l’entitat va organitzar el 1975, tot just fa 40 anys. Per això han decidit reduir el nombre de parades i prioritzar els artesans sarrianencs. “Som una associació de veïns i, per tant, el que volem és potenciar la feina dels artesans del barri”, aclareix la presidenta, Eva Ceano.

Aquesta decisió ha suposat deixar-ne fora les parades d’alimentació i això ha provocat les queixes d’alguns firaires que fins ara hi havien participat. L’organització, però, explica que això era necessari per aconseguir el que buscaven: una fira més familiar i únicament d’artesania, tal com era quan es va idear.

En aquesta darrera edició, que s’ha celebrat el 19 i 20 de desembre, hi han participat una cinquantena d’artesans. La majoria eren de Sarrià però també d’altres barris com Sant Gervasi o les Tres Torres. “Coneixes molts veïns i això facilita poder vendre la teva artesania”, explica la dissenyadora de joies Pia Amat. També hi han participat diverses entitats que han aprofitat l’ocasió per donar-se a conèixer.