El Servei Meteorològic de Catalunya havia activat aquest dilluns l’avís per acumulació de més de 2 cm de neu en cotes superiors als 500 metres. Aquesta situació de nevades a cotes baixes a la ciutat arriba després de les afectacions del 8 de febrer, que betevé va seguir minut a minut per copsar una Barcelona atípicament emblanquinada. Una galeria d’imatges i vídeos recull les diverses estampes que ha deixat la neu al cim del Tibidabo.

L’Ajuntament ha activat el Pla d’emergència municipal per neu i gel, que inclou la recomanació de no circular i optar pel transport públic soterrat si és possible.

La neu ha obligat a tallar la carretera de l’Arrabassada i la de Vallvidrera. Una dotació de la Guàrdia Urbana s’ha col·locat a l’accés de la via per impedir el pas als conductors i informar-los que només s’hi podia circular amb cadenes fins que no han passat les màquines llevaneu.

La nevada ha afectat també la circulació d’autobusos que circulen per la falda de Collserola i ha limitat les rutes de les línies 119, 185, 11 i V29 al pas per la ronda de Dalt. Els Mossos d’Esquadra alerten de la importància de circular amb molta atenció, portar cadenes i consultar l’estat de les carreteres abans de marxar.

La Guàrdia Urbana també ha compartit a través de les xarxes socials diversos consells si l’usuari ha d’agafar el cotxe.