Per aquest taller i per aquestes mans h i han passat més de 100 vestits. Peces que recorren la història de la indumentària des del segle XVI fins a l'any 2015. Les conservadores s'hi poden passar fins a una setmana planxant. Ho fan, però, amb vapor fred. Qualsevol detall es mira amb lupa. Destapem també les peces interiors que han remodelat la figura femenina, com aquests sostenidors dels anys vint o els mirinyancs. Un cop restaurats, els passadissos del museu es fan llargs fins a la sala definitiva d'exposició. Passem pel muntacàrregues per arribar a la tercera planta i, finalment, el trasllat a les vitrines, on el públic podrà contemplar-los. TERESA BASTARDES, cap de Col·leccions del Museu del Disseny "Ara estem a la recta final, les instal·lacions museogràfiques estan pràcticament acabades i ara estem entrant l'obra a les vitrines. 11:14 És una feina que s'ha de fer pausadament. La col·locació de peces no es pot fer a tota pastilla." També treballen amb molta cura els restauradors de la quarta planta, centrada en el disseny gràfic des dels anys 40 fins als 80. Aquí s'ha emmarcat i col·locat el 50% de l'obra. Aquestes dues plantes són les menys avançades perquè la feina es va començar per baix: per la mostra d'arts decoratives, a la segona planta, i la de disseny de producte o industrial. "Aquesta és l'entrada de l'exposició que hi haurà a la primera planta dedicada al disseny industrial. A l'interior ja està pràcticament tot enllestit però no hi podem entrar per no revelar secrets." Misteris que el públic descobrirà el 14 de desembre tot i que la inauguració oficial està programada per al dia 13.

Els tallers provisionals del Museu del Disseny acullen aquests dies les últimes peces de les exposicions “El cos vestit” i “El disseny gràfic: d’ofici a professió”. Els vestits de la mostra que ocuparà la tercera planta reben els últims retocs amb les mànegues de vapor d’aigua fred, generat per ultrasons per evitar que la calor faci malbé els teixits. A la sala del costat, es posen les cantoneres als pòsters que estan a punt de ser traslladats a l’últim pis del museu.

Les exposicions de les dues primeres plantes, enllestides gairebé del tot, resten tancades i només hi poden accedir algunes persones seleccionades. La primera planta acull l’exposició “Del món al museu”, sobre el disseny industrial i de producte. A la segona s’hi exposaran col·leccions d’arts decoratives i d’autor.

El proper 13 de desembre el Museu del Disseny celebrarà el seu dia gran, quan hi tingui lloc la inauguració oficial. Serà a partir del 14, però, quan el quart operador del Disseny Hub obrirà les portes al públic general, ja amb totes les exposicions enllestides.