Una família de pagesos decideix obrir un restaurant amb plats cuinats només amb productes ecològics. La pel·lícula l'han feta aquest curs els alumnes de sisè de l'Escola Baró de Viver i serà una de les 22 produccions que es podran veure a la desena edició de la Mostra de Produccions Audiovisuals de Sant Andreu. Tots els films giraran entorn de l'alimentació. ABDELLAH EL MAIMOUNI, alumne de 6è de l'Escola Baró de Viver "Vaig gravar amb una càmera molt gran i va ser la meva primera vegada." ROCÍO RUÍZ, alumna de 6é de l'Escola Baró de Viver "Alhora de parlar, d'actuar, de fer els gestos, és més divertit que fer de càmera." Els alumnes participen en tot el procés creatiu i adopten diferents rols durant el rodatge. Una empresa audiovisual assessora els mestres i ajuda els infants durant la gravació i l'edició del film. Aquest curs han participat en el projecte 190 alumnes de sis escoles públiques del districte. CARME MAYUGO, coordinadora de Teleduca "Que ells diguin coses, s'expressin, donin a conèixer el seu punt de vista a través d'una pel·lícula. Sobre un tema concret que els proposem a nivell transversal però que creïn la seva pròpia història de la qual siguin realitzadors i protagonistes." FRANK PALLARÈS, mestre de l'Escola Baró de Viver "Intentem que reflexionin, i que independentment del tema que sigui, que tingui una mica d'actualitat i de crítica social." Aquest projecte audiovisual va començar fa 16 anys. Té el suport del Centre de Recursos Pedagògics i està finançat majoritàriament pel districte de Sant Andreu.

Els alumnes han fet des de la preproducció fins a l’edició i postproducció de les imatges que ells mateixos han enregistrat. El resultat es podrà veure dilluns, 30 de maig, en la projecció col·lectiva dels 22 curtmetratges. La desena edició de la Mostra de Produccions Audiovisuals de Sant Andreu se celebrarà entre les 9.30 i les 13 h a l’Espai Josep Bota del recinte de la Fabra i Coats. Hi seran les escoles que han participat: la del Baró de Viver, El Sagrer, l’Eulàlia Bota, la d’Ignasi Iglesias, L’Estel i l’Octavio Paz.

Aquest programa escolar de producció audiovisual es va posar en marxa l’any 2000 i, des de 2010, va adreçat només a escoles de primària (abans també hi havia instituts). De fet, aquest curs hi han participat estudiants de 5è i 6è. La d’enguany és la desena edició que es tanca amb la projecció conjunta de tots els vídeos. Es tracta d’una iniciativa del districte de Sant Andreu i el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu que compta amb la coordinació de Teleduca.