El projecte de menjador social va començar per a seixanta persones, amb la idea d’oferir un menjar digne i acollir les persones amb necessitats psíquiques, físiques o econòmiques del barri. Ara en són més de cent. LOURDES SERVENT, fundadora de la Fundació Emmaús "Hem conviscut amb aquestes persones, hem vist les seves necessitats i en la mesura de les nostres possibilitats les hem anat cobrint amb els serveis que fem." La idea és crear vincle, que usuaris i voluntaris d’Emmaús siguin una família. PEPI GARCIA, usuària "Yo no saldría de casa, y salgo para venir aquí, o sea que, lo más maravilloso que a mi edad me ha podido pasar. El menjador és el pal de paller del projecte, però ha servit per detectar altres necessitats, com la mèdica, com a suport al servei dels CAP del voltant. ROSA SERVENT, fundadora de la Fundació Emmaús "El que fem aquí és assessorar-los amb el que necessiten, ja sigui tornar a recordar la medicació que han de prendre, i també amb serveis que són molt importants i que no estan coberts com és la podologia i els dentistes i la dermatologia." Des de la fundació donen molta importància al benestar integral dels usuaris, per això també ofereixen suport psicològic professional, un servei molt ben acollit pels usuaris.

La Rosa és cirurgiana i la Lourdes, que ha estudiat químiques, té una llarga experiència en gestió. Quan van concebre el projecte de menjador, ja tenien la ment oberta per oferir un suport íntegre a les persones i facilitar un espai de convivència.

La Fundació Emmaús té el suport de 70 voluntaris en actiu només per al servei de menjador. Cada voluntari té assignat un dia de la setmana, de manera que sempre n’hi ha 10. Però no només reparteixen el menjar, hi dediquen el dia, es queden a dinar i comparteixen la jornada amb els usuaris.

El menjador, que és a parròquia de Sant Eugeni I, Papa, no tanca mai, ni per vacances ni per Nadal. I també hi organitzen festes d’animació i bingos, celebren les festes de Nadal, i realitzen activitats culturals, sortides, teatre, tallers de costura, cant coral, etc.

Un dels primers serveis que van incloure va ser el suport sanitari, amb visites mèdiques i un servei de suport per acompanyar els usuaris al metge, si cal. També tenen una àrea d’assessorament legal i tràmits administratius. Una altra branca del projecte la dediquen a la cerca de contribucions, econòmiques o en espècies, per mantenir l’activitat del menjador, les despeses mèdiques com podòlegs i dentistes, i els serveis d’acompanyament.