Són alguns dels objectes de regal i decoració que la comunitat educativa de cinc escoles de la Sagrera i una seixantena de voluntaris del barri han elaborat amb cura i enginy. Són productes únics i originals. Petites obres d'art que s'han intercanviat per donatius aquest cap de setmana a la tercera edició del Firem-nos. LUCÍA BENITO, alumna de l'Escola Pegaso "Són caixetes decorades que vam pintar amb l'Àngels per al nens pobres que no poden pagar les excursions." PAU OPOKU, alumne de l'Escola Pegaso "Nosaltres hem fet uns pots de iogurt decorats que serveixen per posar-hi espelmes i que donen llum." La iniciativa l'encapçalen un grup de mestres jubilades de La Sagrera es Mou. La idea va sorgir fa tres anys arran de la crisi i beneficia un 10% dels alumnes de cinc escoles públiques del barri. Els centres hi aporten el material i les manualitats del Firem-nos es planifiquen com una activitat més durant el curs. HELENA VIGUES, vicepresidenta de La Sagrera es Mou "Les escoles tenen unes necessitats que ens fan arribar a principi de curs i llavors La Sagrera es Mou organitza el Firem-nos. Les donacions es reparteixen dues vegades a l'any segons les necessitats de les escoles." Les donacions serveixen per subvencionar les excursions, colònies i les activitats extraescolars de les famílies que ho necessiten. Una setantena d'alumnes de l'Escola Pegaso van rebre aquest suport econòmic el curs passat. WISAL AMMOUN, alumna de l'Escola Pegaso "M'ha agradat molt participar, perquè la meva mare ha rebut ajuda de La Sagrera es Mou i ha estat com retornar el favor." Aquesta vegada el Firem-nos ha superat totes les expectatives i gairebé tots aquests objectes únics ja tenen propietari.

La iniciativa s’anomena Firem-nos i la impulsa l’Associació La Sagrera es Mou des de fa tres cursos. En aquesta edició hi han participat les escoles Turó Blau, l’Estel, Congrés-Indians, Pegaso i el Sagrer. L’edició de diumenge va superar totes les expectatives i gairebé tots els articles es van intercanviar per donacions.

La idea d’aquest projecte va sorgir arran de la crisi i beneficia un 10% dels alumnes de cinc escoles públiques del barri. Per exemple, una setantena d’alumnes de l’Escola Pegaso van rebre aquest suport econòmic el curs passat. Els centres hi aporten el material i les manualitats del Firem-nos es planifiquen com una activitat més durant el curs.