Es defineixen a ells mateixos com uns justiciers que han vingut a salvar el Poble-sec. ‘Resiste’ és el single del primer disc dels Apuñálales. Amb aquesta cançó volen donar veu als veïns i denunciar la invasió turística que viu el barri. ESTEBAN MATUKE “’Resiste’ és una cançó una mica poètica i metafòrica, però que parla bàsicament de la vida del Poble-sec, de la gent que hi viu i la seva manera de resistir davant l'asserviment comercial que hi ha en contra.” Botes i camises vaqueres. Amb una barreja de rock i pel·lícula de l'oest, el seu estilisme és un altre dels aspectes que els caracteritza sobre l'escenari. MAX ERICKSON “Hem compost una cançó instrumental que sona molt com una banda sonora d'una pel·lícula espagueti-western dels anys 60. I com som 'freaks' del gènere, vam dir "per què no ens vestim de 'cowboys'?” Després d'un any i mig, el que va començar com una broma entre amics s'ha convertit, tal com afirmen els seus integrants, en una forma d'expressió per mantenir viva la cultura del Poble-sec.

La banda musical formada per Esteban Matuke, veu i guitarra rítmica; Max Eriksson, guitarra principal; Felipe Gaete, bateria, i Manuel Bernal, baix, defineixen el seu estil com un psycho  western. El projecte va començar com una broma entre amics i ha acabat convertint-se en una lluita contra els canvis socials produïts pel turisme, la comercialització i gentrificació.

El seu primer EP, publicat aquest any, es diu ‘Resiste’ i la cançó principal, amb el mateix nom, parla de la vida al barri, la gent que hi viu i la forma que tenen de resistir “a l’asserviment comercial que hi ha en contra”, segons afirma Matuke.

Vestits de vaquers i amb les seves cançons iròniques, a la vegada que reivindicatives, Apuñálales es defineixen com uns justiciers que han vingut a salvar el Poble-sec de la invasió turística mitjançant la seva música.