Aquests són els primers alumnes que trepitgen el Lluïsos Teatre. L’entitat gracienca ha començat aquest matí una nova programació dedicada a escoles. Ho ha fet amb l’obra La Julieta de La Perla 29, un espectacle que juga amb la paraula i els objectes. ROSA GÀMIZ, actriu “Explicar històries de teatre als nens amb el mateix rigor que ho faríem si ho féssim per grans. Expliquem el Romeo i Julieta i al mateix temps que expliques l’essència de la història, que és això el que pretenem, a més a més expliquem què vol dir fer teatre.” Durant cinquanta minuts la Rosa Gàmiz és l’única actriu i narradora. Vestits col·locats en penja-robes, com si fossin un titella, l’ajuden a desenvolupar la trama. Una manera diferent d’escenificar Romeu i Julieta, en què té un paper important la imaginació dels més petits. ROSA GÀMIZ, actriu “De l’altra manera sempre tens l’altre actor que et dóna la rèplica i aquí tu has de controlar, anar explicant la història, que ells no es perdin, sobretot.” ÀNGELS ESTERRI, mestra de l’Escola Patronat Domènech “Veure una cosa diferent de la que veuen sempre, la imaginació, que n’hi han de posar, accedir a una història que és per adults i que l’adaptació jo l’he trobat molt bonica, a vegades fan adaptacions per criatures que infantilitzen la història i no ho han fet.” Des d’ara i fins al mes d’abril mil alumnes de diferents escoles passaran pels Lluïsos en el primer any que ofereix teatre escolar. D’aquesta manera l’entitat es vol consolidar com a teatre especialitzat en titelles. MAR SOLÀ, coordinadora de Lluïsos Teatre “Com que volem obrir-nos a tot el barri i a tota la ciutat, la millor manera per començar era convidar les escoles del barri, que en vénen moltes, però també en vénen d’altres barris de Barcelona i estem molt contents. És una altra manera que els nens i nenes coneguin el teatre dels Lluïsos, que coneguin els Lluïsos.”

‘La Julieta’ busca estimular els infants a través de la paraula i els objectes, i ho fa amb una sola actriu a dalt de l’escenari: Rosa Gàmiz. A partir de narracions, jocs d’ombres i sons, la protagonista explica com es fa teatre i escenifica l’obra shakespeariana ‘Romeu i Julieta’. Fa 14 anys que s’hi dedica, juntament amb La Perla 29, i en aquesta ocasió els diversos personatges queden representats pels penja-robes amb disfresses d’època que es mouen com si fossin titelles.

Cinc espectacles més completaran l’oferta escolar de titelles del Lluïsos Teatre i l’equipament preveu que hi passin més de 1.000 alumnes d’escoles de la ciutat. Amb aquesta nova programació especialitzada, l’entitat vol consolidar-se com a teatre de titelles, i donar un recorregut més ampli a les companyies que ja representen les seves obres per a un públic familiar els caps de setmana. La pròxima serà ‘El porc ferotge’, de Produccions Essencials, durant el mes de febrer.