En temps de crisi, moltes llibreries es veuen obligades a tancar i en molts barris són poques les que sobreviuen. En canvi, la llibreria Nollegiu, que l’any passat va obrir portes al Poblenou, ha aconseguit fer-se amb un públic fidel entre els veïns del barri. Situada fins ara al carrer de l’Amistat, a partir del gener funcionarà en un espai tres vegades més ampli. L’edifici Juanita té tres pisos i és un espai conegut entre els veïns del barri, la qual cosa també és un al·licient per a la llibreria.

El seu propietari, Xavier Vidal, ha explicat durant l’excursió que és un gran moment per a Nollegiu, ja que el trasllat es produeix per falta d’espai. La limitació d’aforament impedia que tothom qui volgués pogués accedir a la llibreria durant les ocasions en què s’hi conviden escriptors per participar en tertúlies.

La llibreria ocuparà la planta baixa de l’edifici, mentre que la planta del mig serà una sala d’actes que conservarà la decoració de la botiga de moda. A la tercera planta hi haurà la seu de la Fundació Catalunya Europa, fundada el 2008 per Pasqual Maragall, que organitza activitats culturals i de reflexió política amb una clara vocació europea.

Xavier Vidal ha recordat a les 80 persones que avui s’han apuntat a alguna de les dues sortides que s’està posant en marxa un projecte de micromecenatge per tirar endavant el futur de la llibreria. Vidal compta, a més, amb dos nous socis en el negoci. En aquest moment tan dolç per a la Nollegiu, Vidal no creu que el sector del llibre estigui en crisi.