Són les cinc de la tarda i els alumnes de l'Escola Mare de Déu del Coll surten del centre. Aquesta és la imatge de cada dia: una vorera molt estreta, cotxes en un coll d'ampolla i la línia d'autobús 87 que puja i baixa pel carrer de Tirso, del barri del Coll. Des de fa temps les famílies de l'escola demanen que es faci un projecte de camí escolar que millori la seguretat dels accessos al centre educatiu. INMA VICENTE, AMPA Escola Mare de Déu del Coll "Cada dia ens trobem cotxes pujant, cotxes baixant, la gent per les voreres, embussos... En fi, la situació és important que s'hi trobi la solució i que es facin ja accions directes." L'Escola Virolai, Coves d'en Cimany i l'Escola Bressol Municipal Gat Negre també comparteixen aquesta situació. SERGI ARMESTO, AMPA Escola Bressol Municipal Gat Negre "Aquí és una cruïlla de tres carrers, hi passa un autobús, hi ha un tema de manca de senyalitzacions, de semàfors, de pas de vianants." El districte de Gràcia proposa posar fi al doble sentit del carrer de Tirso i que l'autobús 87 baixi pel carrer del Portell. L'accés des del carrer de Santuari es regularia amb un semàfor perquè no es trobin els vehicles de cara i així eixamplar la vorera. Els veïns, però, creuen que aquesta mesura convertiria el carrer del Portell, ara pacificat, en una carretera. Per ells, la solució consisteix a regular el trànsit amb tres semàfors i només un carril de circulació. SALVADOR BARRAU, president de l'AV Coll - Vallcarca "Un ha de donar pas a l'altra i, d'aquesta manera, no es troben mai dos autobusos, no hi ha perill; però, per una altra banda, sí que hem d'ampliar la vorera dels col·legis i estrènyer aquesta, perquè amb un sol carril es pot fer tot." De moment, no s'ha arribat a un consens entre veïns, escola i districte sobre quina és la proposta més adequada per a aquesta zona. En les setmanes vinents es convocarà una altra reunió per trobar un acord.

La cruïlla entre els carrers de Tirso i del Santuari, al barri del Coll, és un embut en algunes hores del dia. En aquest punt conflueixen vehicles de pujada i de baixada, les voreres són molt estretes i, a més a més, hi passa l’autobús 87 en les dues direccions. Per aquest motiu, les famílies de l’Escola Mare de Déu del Coll i altres centres de la zona reclamen més seguretat.

Aquest centre educatiu té un accés just en aquesta cruïlla. Ara, el districte de Gràcia ha fet una proposta per regular aquesta zona amb l’eliminació del doble sentit del carrer de Tirso perquè només sigui de pujada. D’aquesta manera, el bus 87 baixaria pel carrer del Portell. La circulació es regularia amb un semàfor per evitar trobar-se els vehicles de cara i això permetria ampliar les voreres. Tot i que les famílies de l’escola veuen la proposta amb bons ulls, des de l’Associació de Veïns Coll – Vallcarca no hi estan d’acord, ja que creuen que d’aquesta manera el carrer del Portell, ara pacificat i amb un tram sense voreres, es convertiria en una carretera i que les parades de l’autobús 87 estarien molt allunyades del veïnat. Des de l’entitat es diu que la solució és regular el trànsit amb tres semàfors que permetessin que només un carril de circulació sigui de pujada i baixada. De moment, però, no s’ha arribat a un acord i en les setmanes vinents s’ha de convocar una altra reunió per mirar d’arribar a un consens.