Ara és un espai on molts gossos fan les seves necessitats, però deixarà de ser-ho a partir de la tardor vinent. Aquest descampat ubicat entre els carrers de Peris i Mencheta i el Torrent del Carmel, a la Font d’en Fargues, acollirà un espai destinat a la pràctica esportiva. L’Ajuntament hi instal·larà un circuit de salut, amb aparells per fer gimnàstica, un rocòdrom i un terra de sauló. CARME GARCÍN, veïna “Em sembla molt bé perquè està ple de caques de gossos, de pipis, fa molta olor quan baixes per aquí doncs estarà molt més net i molt més bé.” El consistori ha treballat el projecte conjuntament amb l’associació de veïns, que va ser qui va reclamar la recuperació de l’espai. Hi ha altres veïns que consideren que ja posats s’haurien de millorar els accessos. MARIA LOURDES LLENAS, veïna “Les escales jo penso així, això també va bé als que viuen aquí però els altres de dalt això ens va molt malament perquè és molt antic i es rellisca molt.” SOARA MOHAN, veïna “És molt dolenta i té el perill de que et pots caure.” “Les obres començaran durant l’agost i tindran un pressupost baix. Quedarà per veure, doncs, si de cara al següent mandat municipal es condicionen les escales com també reclamen alguns veïns. Us ho ha explicat, des del barri de la Font d’en Fargues, Àlex Jassé.”

L’Ajuntament recuperarà el solar que hi ha a la cantonada del carrer de Peris i Mencheta amb el Torrent del Carmel, a la Font d’en Fargues, per a usos veïnals. El projecte preveu construir-hi un circuit de salut i instal·lar-hi un rocòdrom. Alguns veïns, però, reclamen que es vagi més enllà i es condicionin també les escales que travessen el terreny per millorar la mobilitat de la zona.

El districte d’Horta-Guinardó ha treballat amb l’associació de veïns del barri en el projecte per transformar el solar, que actualment està abandonat i brut, i en el qual molts gossos fan les necessitats. D’aquesta manera, la Font d’en Fargues guanyarà una zona d’estada per als veïns adaptada per a la pràctica de l’esport.

Segons les previsions, les obres començaran a l’agost i han de permetre recuperar l’espai amb un pressupost baix. S’aprofitarà la paret actual per col·locar-hi les plaques del rocòdrom, s’hi instal·larà un terra de sauló, i també nous bancs i mobiliari urbà.

Tot i això, hi ha veïns que reclamen una intervenció més completa que també inclogui la millora de les escales que passen pel terreny i dels accessos a la futura zona de jocs. En concret, les escales serveixen com a via de pas de vianants en un sector ubicat per sota de la rambla del Carmel, a l’altura de l’entrada del túnel de la Rovira, prop del barri d’Horta. Els veïns expliquen que són molt antigues i que ocasionen caigudes, especialment a l’hivern, quan plou i rellisquen més.