La reconstrucció de Can Vies s'haurà d'aturar fins que no obtingui la llicència d'obres. Segons l'Ajuntament el projecte que van presentar els membres del Centre Social Autogestionat fa unes setmanes no pot ser una excepció. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Nosaltres ja hem notificat formalment que qualsevol reconstrucció ha d'estar emparada per una llicència, com que avui dia no tenen ni llicència, ni llicència en precari, que ja se'ls va oferir en cert moment, ja els hem comunicat que han de paralitzar de manera automàtica i immediata qualsevol actuació al respecte." El nou projecte de reconstrucció és fruit d'un procés participatiu en què han intervingut veïns i inclou nous equipaments, com una aula multimèdia o un gimnàs autogestionat. L'Ajuntament no es tanca que pugui fer-se realitat, però sempre que es segueixin els tràmits legals pertinents. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Monjuïc "Si estiguessin disposats a obrir un diàleg ferm i sincer respecte a les condicions que haurà de complir Can Vies per obtenir una llicència en precari, això és tècnicament possible." Els membres de Can Vies no han volgut fer pública la seva posició després de rebre la notificació, però en la roda de premsa que van convocar fa unes setmanes ja van manifestar que no tenen cap intenció de demanar llicència d'obres.

L’Ajuntament ha fet arribar un comunicat als representants de Can Vies en què anuncia que les obres de reconstrucció de l’edifici queden paralitzades fins que no obtinguin la llicència d’obres pertinent. Els membres del centre social autogestionat havien presentat fa un parell de setmanes un nou projecte per refer la finca, ocupada des de fa més 17 anys.

El districte insisteix que Can Vies no pot ser una excepció. Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, “qualsevol reconstrucció ha d’estar emparada per una llicència, i com que avui dia no en tenen ni la que en precari se’ls va oferir en cert moment, ja els hem comunicat que han de paralitzar de manera immediata les obres”. El nou projecte de reconstrucció és fruit d’un procés participatiu en què han intervingut veïns i inclou nous equipaments, com tallers multimèdia, una cuina i un gimnàs autogestionat. L’Ajuntament no tanca a la porta que pugui fer-se realitat, però insisteix: sempre que se segueixin els tràmits legals. Martí avisa, però, que caldria que totes dues parts estiguessin disposades “a obrir un diàleg ferm i sincer respecte a les condicions que haurà de complir Can Vies per obtenir una llicència en precari”.

Els membres de Can Vies no han volgut fer pública la seva posició després de rebre la notificació, però en la roda de premsa que van convocar fa unes setmanes ja van manifestar que no tenen cap intenció de demanar cap llicència d’obres.