Des d'aquests bancs es té una vista privilegiada dels pisos que hi ha a pocs metres dels Jardins de la Rambla de Sants. Des que es va inaugurar el passeig la setmana passada, els veïns han fet palès el seu malestar per la manca d'intimitat que pateixen i ahir l'Ajuntament va moure fitxa per posar-hi solució. Proposa instal·lar unes mampares als balcons de l'edifici per millorar la seguretat i evitar intromissions. Una solució que els veïns afectats entomen amb resignació. SARA SÁNCHEZ "Ens treuen tota la visibilitat. Jo visc a un tercer i vaig comprar un tercer amb vistes i exterior. Si a mi em posen una tanca, perdo tota la visibilitat i la llum". "Volem unes portes corredísses, que evités que ens mirin exteriorment i quan vulguem poguéssim obrir". "Ens treurien visibilitat". Per als veïns, la instal·lació d'aquests plafons seria un remei d'última hora a un mal que ja es veien a venir. Durant el disseny del projecte, ja van proposar a la comissió de seguiment instal·lar un parterre amb vegetació que no permetés el pas dels vianants, tal com s'ha fet uns metres més enllà. SABINA FERRE "Hagués estat bé pensar que hi ha un edifici tan a prop per col·locar aquesta zona vegetal davant l'edifici en una zona d'espera i no de pas". Des de l'Ajuntament argumenten que aquesta idea no va obtenir el consens necessari a la comissió i aposten per les mampares. Paral·lelament a la resposta de l'Ajuntament, el síndic de greuges va emetre ahir una nota en què explica que ha obert una actuació d'ofici arran de les queixes dels veïns. Demana al consistori que informi de les mesures que té previst aplicar per garantir el dret a la intimitat i la seguretat dels pisos afectats.

Per a la Sara Sánchez, que té poc més de dos metres de separació entre el seu balcó i el passeig elevat sobre el calaix de Sants, les mampares podrien servir per evitar que es veiés l’interior del seu pis. Però alhora hi veu inconvenients: “Ens treuen tota la visibilitat. Jo vaig comprar un tercer amb vistes i exterior. Si posen una tanca, perdo tota la visibilitat i la llum”. Per a la seva família, una possibilitat seria instal·lar un sistema de portes corredisses, que evités mirades de l’exterior però permetés obrir en cas de necessitat.

No és l’únic habitatge afectat. Sabina Ferre viu al mateix edifici, però en un quart pis. A ella el que més li molesta és l’anar i venir de gent que s’atura davant l’ascensor i les escales mecàniques que donen accés al calaix. A més, es queixa que al vespre, i a la nit, el soroll dels vianants augmenta i es fa més molest. Des de fa una setmana, viu amb el tendal abaixat i les persianes a mig obrir.

Amb tot, la solució de les mampares que ha ofert l’Ajuntament no convenç aquests veïns, que durant el disseny del projecte ja van proposar a la comissió de seguiment instal·lar un parterre amb vegetació que no permetés el pas dels vianants, tal com s’ha fet uns metres més enllà del bloc de pisos més afectat. Des de l’Ajuntament argumenten que aquesta idea no va obtenir el consens necessari a la comissió i aposten per les mampares.