Un porc rostit a la brasa durant set hores, una fideuà cuidada fins a l'últim detall, unes ostres de l'atlàntic francès o bé una tortilla de carnitas típica mexicana. La primera edició de l'Street Food Born ha estat un viatge a les cuines del món per donar a conèixer els fogons dels principals establiments del barri, que avui s'han traslladat a peu de carrer. ORIOL ROVIRA, restaurant Pork "En l'estil del 'food finger', de menjar amb les mans i de menjar al carrer. Que en un barri com el Born, que està ple de gent sempre, gent de fora que està acostumada a això, jo penso que està molt bé i que s'ho trobin." "I no gaire lluny d'aquí a la Rambla està instal·lat el Tast a la Rambla. Una altra oportunitat de tastar a peu dret les millors propostes gastronòmiques dels millors restaurants de Barcelona." Al Tast a la Rambla hi ha la concentració més alta de xefs per metre quadrat. Noms com Neichel, el Saüc, el Via Veneto o la Taverna del Clínic han transformat la Rambla de Santa Mònica en una gran cuina de 100 metres quadrats. La quarantena de propostes que aquí podem trobar van des d'uns senzills calamars a la romana tot passant per uns canalons d'ànec acabats d'emplatar in situ. XAVIER PETRILLENA, xef de sala de Neichel "Hem presentat un 'steack tartare' de vedella amb una vernesa freda. Interessa molt donar a conèixer la gastronomia de la ciutat i aquí, a la Rambla, és el lloc més apropiat." Els carrers del centre, avesats al turisme, s'han convertit en un immillorable aparador per als restauradors de la ciutat. Encara esteu a temps de participar en aquest festival culinari. El Tast a la Rambla tancarà demà a les vuit del vespre.

Han coincidit en el temps dos actes gastronòmics com l’Street Food Born i el Tast a la Rambla. El primer, organitzat pel Barcelona Born Gourmet, aplega xefs del barri, com Oriol Rovira, Fermí Puig, Santi Hoyos o Ramon Parellada. En aquesta ocasió els restaurants han baixat al carrer, en concret a Pla del Palau, per donar-se a conèixer i oferir una mostra de la destresa que tenen darrere dels fogons. Menjar a peu dret és una activitat no gaire practicada al nostre país, però en altres latituds està força estesa. Per aquest motiu els turistes s’han sentit molt còmodes amb la proposta. No els ha passat el mateix als barcelonins: alguns trobaven a faltar un tamboret per fer el mos amb més comoditats.

Una proposta semblant, però amb xefs de tot Barcelona, l’hem trobada al Tast a la Rambla. Neichel, Via Veneto o Saüc, entre d’altres,  representen els noms propis de l’alta gastronomia de la ciutat. Les tapes eren força elaborades i contemplar el funcionament de les cuines de molts dels millors restaurants en un espai tant petit ha estat curiós de veure. La iniciativa ha anat a càrrec de l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla amb el suport del grup GSR.