MARIBEL GINER, directora de la BPA "Aprofitant l'avinentesa d'aquesta exposició que hem fet a la biblioteca, també ens ha anat bé fer una bibliografia sobre el tema xinès i aleshores hem fet una llista de totes les obres que tenim sobre aquest fons. I la nostra intenció, d'aquesta manera és donar-lo a conèixer a la ciutat, al barri, a les universitats i a tota aquella persona que estigui interessada en aquest fons."

La Biblioteca Pública Arús dedica una exposició a llibres relacionats amb les revolucions i moviments socials a la Xina i la vida cultural i científica del país asiàtic. Així, s’hi poden veure treballs de cal·ligrafia, pintura o paper retallat. Amb aquesta mostra, la biblioteca ha aprofitat per posar a l’abast del públic els seus fons i fer que siguin consultables. L’exposició es podrà veure fins al 22 de maig.

L’interès de la biblioteca per la cultura xinesa es remunta a l’any de la seva fundació, el 1895, quan es va conformar el fons amb la voluntat d’abraçar tots els àmbits del coneixement humà, amb materials provinents d’arreu del món. Quan la biblioteca es va especialitzar en moviment obrer i maçoneria, es van ampliar els fons en aquesta direcció.