Els cors de la Barceloneta es remunten a mitjan segle XIX i tenen els seus orígens en les caramelles. I precisament la Casa de Cultura de la Barceloneta mostra la relació del barri amb aquesta tradició musical a través d’una exposició. La singularitat de la mostra és que gairebé tots els elements els han aportat els veïns. NÚRIA GONZÁLEZ, presidenta de la Casa de la Barceloneta 1761 “El fet que sigui una entitat feta per entitats del barri i per veïns del barri fa que aquesta memòria no acabi de perdre’s i que sigui un punt de divulgació històrica.” Els cors dels inicis els formaven només homes. Sortien durant tres dies per cantar sota les finestres de les seves estimades. Actualment la tradició dels cors es manté, tot i que amb alguns canvis. ISABEL CENTENO, tècnica de cultura de la Casa de la Barceloneta 1761 “Van les tres generacions, normalment tres i quatre generacions, i ara, darrerament, des de fa uns 10 o 15 anys, van dones. Hi ha coros de dones, ha sigut un dels canvis més grans.” La mostra es podrà visitar fins al 14 de maig. És la data en què els cors que encara hi ha al barri estaran al carrer, ja que sempre surten durant la segona Pasqua.

A Catalunya els cors es remunten al segle XVII i a la Barceloneta n’hi ha constància des de 1850. De fet, alguns estudiosos asseguren que la primera actuació dels Cors de Clavé va tenir lloc en aquest barri de la ciutat, poblat per pescadors.

Al començament els cors els formaven només homes que junts recorrien els carrers per després situar-se sota les finestres de les seves estimades i cantar. A l’actualitat hi ha diversos grups de dones i fins i tot de diferents generacions.

Els Cors surten de la Barceloneta en dissabte i tornen el dilluns de la segona Pasqua.