Obres d’estil i tècniques diverses però amb un denominador comú. Totes són d’artistes que han passat per la residència d'art Piramidón. El més interessant és que es tracta d’una selecció externa a càrrec de la historiadora d'art Rosa Pera. Ha triat el més destacat entre els 100 creadors que hi han passat en els darrers 25 anys. MERCÈ VILA, coordinadora del Centre d’Art Contemporani Piramidón “És una revisió d’alguns d’aquests artistes que han estat aquí tot aquest temps. I trobem obres tant de gent que hi ha estat pràcticament tres mesos i d’altres artistes que hi ha estat pràcticament 20 anys en aquest Piramidón i d’aquesta residència d’artistes.” Aquesta, per exemple, és del pintor uruguaià Yamandú Canosa, que en aquests moments prepara un nou projecte des dels estudis de Piramidón. El centre d’art contemporani es va ubicar a les plantes superiors d’aquest edifici, el més alt de la Verneda i la Pau, per aprofitar la llum i la tranquil·litat del barri. Comparteixen espai amb diverses entitats i serveis municipals i fan iniciatives per obrir-se a la comunitat. Per exemple: “Distòpia, esfumar-se, espai.” Els sons de l’ascensor de l'edifici també formen part de la mostra. De fet, la promocionen a tothom que l'utilitzi. “Gent que puja doncs va sentint aquestes paraules que s’acompanyen d’un text que diu que fan referència a una exposició de la planta 16 i que els convidem a conèixer l’espai.”

Fins al 18 de juliol el centre d’art contemporani i residència d’artistes Piramidón, ubicat a la Verneda i la Pau, acull la mostra “L’espai invisible”. L’exposició recull les obres de 22 dels artistes que han treballat als estudis que cedeix l’espai des de l’any 1990 amb la voluntat de facilitar-los la feina i ajudar-los a trobar nous contactes i oportunitats. La historiadora d’art Rosa Pera, exdirectora del Centre d’Art Contemporani de Girona, ha estat l’encarregada de fer una tria que suposa una revisió des de fora de l’obra de tots els creadors que han passat per Piramidón al llarg dels darrers 25 anys.

La mostra, a més, inclou una iniciativa per, precisament, fer més visible la residència d’artistes i obrir-la al barri. S’ubica a les plantes altes d’un edifici molt característic de la Pau on també hi ha diverses entitats i serveis municipals. Amb motiu de l’exposició, han muntat una instal·lació sonora a l’ascensor per convidar la resta d’usuaris de l’immoble a pujar a veure-la i acostar així el centre artístic al barri i a la ciutat.