Cinc alumnes de primer de batxillerat del Sagrat Cor de Sarrià han guanyat el primer premi del concurs nacional de miniempreses que convoca Junior Achievement, una entitat nord-americana que promou l'emprenedoria. Ho han fet amb aquest sac que arriba fins a la cintura i que té la capacitat de generar i mantenir 50 graus de calor durant aproximadament una hora. MARTA ROSSELL, alumna del Sagrat Cor de Sarrià "A l'interior hi ha unes bosses. Bé, unes butxaques, on es posen els gels tèrmics, que són reutilitzables, que són els que tenen capacitat de generar calor." Han creat una empresa social amb un producte especialment pensat per a les persones que viuen al carrer. CLARA CASANOVAS, alumna del Sagrat Cor de Sarrià "També, com que les persones sense llar tenen moltes coses que portar, es podrien ficar el sac així, com si fos una motxilla, i a dins els caben totes les coses que han de portar durant el dia i que a la nit pot treure i es pot ficar ell al sac." MAX SCHMID, alumne del Sagrat Cor de Sarrià "Ens vam adonar que un 8% de les persones sense llar que moren cada any a Espanya ho fan d'hipotèrmia. I això en números és una xifra important." ALICIA MICHAVILA, alumna del Sagrat Cor de Sarrià "Vam veure això i vam dir 'doncs fem alguna cosa'. Perquè nosaltres buscàvem coses amb les quals poder solucionar i que estigués a les nostres mans solucionar-ho." Aquests alumnes han comptat amb l'experiència de persones que han viscut al carrer. Fins i tot els han ajudat a promocionar el producte. USUE CAMINO, alumna del Sagrat Cor de Sarrià "Vam veure que la millor forma que teníem d'arribar al nostre públic era a través de la sensibilització." BEATRIZ LUCAYA, professora d'economia d'empresa "Amb aquestes empreses aprenen molt a treballar en equip. Un equip no vol dir que cadascú faci la seva part i ho posin en comú sinó que tots depenen de la feina de tots i això genera uns valors que moltes vegades és molt difícil de treballar a través d'altres assignatures." El sac No Cold té un preu de 15 euros si es compra per a ús personal, però si es vol fer una donació a entitats o centres d'acollida, en val 12. De moment ja els han arribat diversos encàrrecs i ara busquen la manera de finançar-ne la producció.

Els estudiants han inventat un sac capaç de generar i mantenir una temperatura de 50 graus centígrads durant aproximadament una hora. S’aconsegueix amb gels tèrmics reutilitzables que es posen a les butxaques de la bossa i generen calor. “Ens vam adonar que un 8% de les persones sense llar que moren cada any a Espanya ho fan d’hipotèrmia”, explica Max Schmid, alumne del Sagrat Cor.

Li han posat el nom de No Cold i, amb aquest projecte, han guanyat el primer premi del concurs nacional de miniempreses que convoca Junior Achievement, una entitat nord-americana que promou l’emprenedoria. A finals de juliol viatjaran a Berlín, on defensaran el projecte davant la resta de competidors europeus.