Acabar un projecte després de sis anys de feina mereix una celebració. És el temps que ha trigat l'Escola Dovella a poder engegar el seu camí escolar. Es tracta d'un itinerari que facilita que els alumnes facin a peu d'una manera autònoma i més segura el camí d'anada i tornada de casa a l'escola. TERESA VINYALS, directora de l'Escola Dovella "Jo crec que en aquests moments ha d'haver-hi una feina de sensibilització. Ara està en marxa i, per tant, hem de veure com s'hi van incorporant tots els nanos. Jo crec que ho podrem valorar a mesura que avanci el curs." Per traçar el camí escolar ha estat necessari ampliar les voreres i transformar en plataforma única el passatge de Puigmadrona. Aquesta reforma es va incloure en el Pla d'actuació municipal de 2012, després que la comunitat de l'Escola Dovella recollís signatures de suport per fer la petició al govern. TERESA MONLEÓN, membre de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Dovella "Com a mínim un costat de l'escola el tenim assegurat. Hi ha 225 nens i als matins, entre pares i nens, se't poden ajuntar entre 300 o 400 persones aquí. Si abans s'entrava per una vorera d'un metre, ara tenim el carrer que és tot l'ample." Però, segons expliquen des de l'associació de famílies d'alumnes de l'escola, encara s'hi han de fer més millores. Diuen que cal traslladar el quiosc que hi ha a tocar del centre a la plaça del Doctor Serrat i que s'ha de reurbanitzar el carrer del Pistó fins a la renovada plaça de Can Robacols. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Hem fet una plaça i també hem posat més equipaments per als nens. De fet, hem posat una zona de jocs més gran que la que hi havia. Més fàcil d'utilitzar. Estem treballant els entorns. Per tant, que el carrer del Pistó ha d'acabar sent de plataforma única és evident que ho acabarà sent." Amb el de l'Escola Dovella, la xarxa de camins escolars del districte de Sant Martí s'amplia fins als 17. El següent que es crearà, segons expliquen des del districte, serà el del carrer del Perú.

El 2008 l’Escola Dovella va començar les tasques per sumar-se a la xarxa de camins escolars del districte de Sant Martí. Durant més de sis anys han treballat de manera ininterrompuda per aconseguir dur a terme aquest projecte. Ara el centre ja disposa del seu camí escolar, un recurs educatiu que promou i facilita que els alumnes facin a peu d’una manera autònoma i segura el camí d’anada i tornada de casa a l’escola. Es tracta d’un itinerari estudiat i senyalitzat especialment, que proporciona la seguretat que les famílies necessiten perquè els fills hi vagin sols a l’escola.

Per traçar el camí escolar ha estat necessari ampliar les voreres i transformar en plataforma única el passatge de Puigmadrona, on hi ha un dels accessos a l’escola. Aquesta reforma es va incloure en el Pla d’actuació municipal de 2012, després que la comunitat de l’Escola Dovella recollís signatures de suport per fer la petició al govern. Des de l’associació de famílies d’alumnes de l’escola afirmen que estan molt satisfets amb el camí, però diuen que encara s’hi han de fer més millores. Creuen que cal traslladar el quiosc que hi ha a tocar del centre a la plaça del Doctor Serrat i que s’ha de reurbanitzar el carrer del Pistó fins a la renovada plaça de Can Robacols.

Aquest nou camí escolar s’afegeix als 16 que hi ha als barris del Poblenou i del Clot. Les escoles que formen part de la xarxa al Clot són: Escola la Farigola del Clot i Escola Rambleta del Clot. I els 14 centres educatius que integren la xarxa de camins escolars del Poblenou són: Escola Antoni Brusi, Escola Bogatell, Institut Icària, EBM la Mar Xica, Escola Vila Olímpica, Escola Acàcies, Escola Fluvià, Escola Grèvol, Escola l’Arenal de Llevant, Escola la Llacuna, Escola Mar Bella, Escola Pere IV, Escola Voramar i EBM El Xalet de la Paperera.