Aquest és el nou local que el districte destinarà a Àpats en companyia. Està al carrer del Cardenal Reig i de moment encara no ha entrat en funcionament. És una de les iniciatives que forma part del Pla de millora d'equipaments del districte. De moment, han invertit 1,1 milions d'euros a fer obres a diversos espais. Alguns dels beneficiats han estat el Pavelló de l'Illa, la Casa Hurtado o l'Ateneu de Fabricació, que es va estrenar l'estiu de 2012. Ara comença la segona fase del pla. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "En aquesta segona fase ja hi podem ubicar la compra del sòl on anirà Paideia, per exemple. En total, augmentarem un 20% el sostre d'equipaments de les Corts. És un pas endavant significatiu que servirà per reorganitzar les Corts." Però queden temes pendents, com la biblioteca que s'ha d'ubicar al mateix Ateneu i la remodelació de les Cristalleries Planell. S'han de convertir en un edifici multifuncional, però de moment encara s'està redactant el projecte executiu. Precisament aquí també s'havia d'ubicar la llar residència per a persones amb discapacitat, però finalment s'ha descartat aquesta opció i encara no hi ha un espai alternatiu. MIQUEL MADRIGAL, president de la federació de persones amb discapacitat de les Corts "La qualitat de vida de la gent amb discapacitat ha augmentat i els pares es fan grans i arriba un moment que no se'n poden fer càrrec. Que tinguin un lloc per viure és un dret i una necessitat. Aquí a Barcelona hi ha poquíssimes places i molts han de marxar fora i abandonar el seu entorn." Des del districte hi ha el compromís de concedir-los un espai si asseguren poder mantenir les places. La futura ubicació es podria anunciar aquest estiu.

Ara comença la segona fase del pla, que haurà d’arribar fins als 10 milions d’euros d’inversió i acabarà incrementant en un 20% els metres quadrats d’equipaments municipals a les Corts. S’ha de fer una biblioteca a l’Ateneu i remodelar l’edifici de les Cristalleries Planell, per al qual s’està redactant ara el projecte executiu.

A les Cristalleries Planell s’havia d’ubicar la llar residència per a persones amb discapacitat, però finalment s’ha descartat aquesta opció i encara no hi ha un espai alternatiu. La federació de persones amb discapacitat de les Corts ho reclama amb urgència. Des del districte hi ha el compromís de concedir-los un espai si asseguren poder mantenir les places. La futura ubicació es podria anunciar aquest estiu.