Absolutament tots els nous espais esportius de la banda muntanya s'han omplert de jugadors de bàsquet, voleibol, ping- pong o d'aquest nou invent: el futtoc. Un altre dels grans atractius, la pista d'atletisme de 200 metres, l'han ocupat en primer lloc patinadors amb un exhibició a càrrec del Club Patí Barcelona. MATEU CAPELL, president del Club Patí Barcelona "El que nosaltres intentem aquí avui és que un esport, que si bé arreu d'Europa es coneix molt i es practica molt, com és el patinatge de velocitat, a Barcelona, que Espanya som pioners, fa molt de temps que no es practica." Després els patinadors han deixat espai als corredors. El mateix ha passat a les àerees de joc infantil que s'han omplert de nens i famiílies. Avui tothom ha sortit a veure i gaudir d'aquest nou espai. "Per fi sembla que podem jugar amb els nens, aquí, ja va bé pel barri." "Sóc veí d'aquí, passo cada dia i avui hem vingut perquè era la inauguració, ha quedat prou bé." "Està impressionant, molt maco." Una de les novetats que ha generat més curiositat és aquest punt de càrrega de mòbils amb energia solar. "Home està bé però això demostra que no podem sortir de casa sense el mòbil." L'estrena de les Glòries també ha tingut un regust dolç amb una xocolatada per als més petits. "A banda de les activitats esportives, a l'altre cantó de la plaça, a la banda mar s'hi han programat durant tota la jornada activitats lúdiques i culturals. Aquest matí per exemple hi ha actuat la Cobla de Sant Jordi amb una ballada de sardanes, i per a la tarda hi ha previstes nombroses actuacions musicals." Una altra proposta cultural, gratuïta la trobareu al museu del Disseny que avui fa una jornada de portes obertes. A banda demà, els Encants obriran de forma excepcional per donar vida al mercat de furgonetes de menjar de carrer que també s'ha instal·lat aquest cap de setmana.

Fins al migdia, a la banda muntanya s’han programat diverses activitats esportives, com sessions d’exhibició de futtoc, de patinatge i de freestyle amb patins en línia. A la zona s’han habilitat àrees de jocs infantils i esportives zones d’estada i un viver d’arbres. Destaca una pista d’atletisme de 200 metres sobre l’asfalt de l’antiga rotonda de la plaça i una gran clariana amb gespa que ocupa l’espai dels antics Encants Vells.

Al parc infantil s’hi han acostat moltes famílies amb nens, que han gaudit de les noves instal·lacions, encara que alguns han trobat a faltar espais d’ombra, sobretot, de cara a l’estiu. A primera hora, la pista d’atletisme ha servit a molts patinadors per fer-hi diverses exhibicions, mentre que moltes persones han optat per jugar a bàsquet i voleibol a les noves instal·lacions.

Durant el matí, les activitats lúdiques i culturals s’han concentrat a la banda mar, en concret a l’espai de la Pèrgola-Umbracle, situat just davant de l’edifici del Disseny Hub Barcelona. Han tingut lloc actuacions d’animació a càrrec del grup Cia. Com Sona i, al migdia, una xocolatada i una actuació musical de l’artista Neil Harbisson i la ballarina Moon Ribas.

A la plaça del costat del Disseny Hub Barcelona, ha actuat la Cobla Sant Jordi, s’han vist balls típics de Prats de Molló, exhibicions de sardanes a càrrec de la colla Violetes del Bosc i una ballada oberta de sardanes.

Els vianants que han travessat la plaça pel centre han creuat el nou espai expositiu del Meridià amb la mostra “Prats de Molló: el meridià de la Memòria”. Aquest espai de pas contindrà diverses exposicions a l’aire lliure que aniran canviant al llarg d’aquests anys d’obres i reconstrucció.

Un dels punts de la plaça que ha despertat més atenció ha estat el carregador de dispositius mòbils autosuficient que funciona amb energia solar i que es troba situat a la banda muntanya.

Moltes persones estan aprofitant la inauguració de la nova plaça de les Glòries per anar al Museu del Disseny, que fa una jornada portes obertes i per menjar al Van Van Market, un mercat de furgonetes de menjar de carrer que té lloc al jardí de les alzines durant tot el cap de setmana.

Més música i diumenge… festa vintage

A la tarda, a la zona de la Pèrgola Umbracle han continuat les activitats lúdiques i concerts com el de l’Original Jazz Orquestra a les 19 h, exhibicions de swing i una nova actuació de Harbisson i Ribas. Paral·lelament s’ha celebrat un concert acústic de piano a càrrec de la pianista Clara Peya al jardí de les alzines. La presència de públic a la tarda ha estat desigual i, mentre que activitats com el Van Van Market ha aplegat moltes persones, en d’altres, com els concerts de l’artista Neil Harbisson, l’afluència de visitants ha estat menor.

Diumenge tindrà lloc una gran festa vintage al mercat dels Encants, que obrirà les portes de manera excepcional, amb una edició especial del mercat de productes de segona mà Lost & Found Market.